09:25 28.07.2018

Екс-президент Вірменії Кочарян заарештований на два місяці за обвинуваченням у поваленні конституційного ладу

2 хв читати
Екс-президент Вірменії Кочарян заарештований на два місяці за обвинуваченням у поваленні конституційного ладу

Суд першої інстанції Єревана задовольнив клопотання Спеціальної слідчої служби Вірменії про арешт колишнього президента Вірменії Роберта Кочаряна (1998-2008 рр.), обвинуваченого в поваленні конституційного ладу в 2008 році.

"Більше нічого не можу сказати. Ніяких деталей. Завтра ми скликаємо прес-конференцію", - сказав журналістам адвокат Р.Кочаряна Арам Орбелян.

Як повідомляє кореспондент "Інтерфаксу", Р.Кочарян заарештований на два місяці.

Раніше в четвер Спеціальна слідча служба Вірменії висунула обвинувачення щодо Р.Кочаряна в рамках справи про розгін демонстрації 1 березня 2008 року.

"На основі зіставлення отриманих під час попереднього слідства у кримінальній справі щодо подій 1-2 березня доказів, колишньому президенту Вірменії пред'явлено обвинувачення за ч.1 ст.300.1 КК Вірменії в тому, що він за попередньою згодою з іншими особами скинув конституційний лад. До суду першої інстанції направлено клопотання про арешт Р.Кочаряна", - повідомила служба.

1 березня 2008 року учасники багатотисячної акції, які протестували проти підсумків президентських виборів, на яких переміг Серж Саргсян, були розігнані. При цьому загинули десять людей, більше 250 отримали поранення.

Р.Кочарян вважає політичним переслідуванням висунуте проти нього обвинувачення в поваленні конституційного ладу в 2008 році.

"Це політичне переслідування, це вендета. Не думав, що в нашій сучасності так можна фабрикувати обвинувачення", - сказав Р.Кочарян в інтерв'ю телеканалу "Еркір Медіа" ввечері в четвер.

Р.Кочарян вважає, що його намагаються не допустити до участі в майбутніх позачергових парламентських виборах. "Нинішня влада думає про майбутні позачергові вибори й намагається мене нейтралізувати. Мене хочуть відірвати від політичних процесів. Але за останні десять років я заявляв, що не бажаю займатися політикою, однак це той випадок, коли не ти займаєшся політикою, а політика займається тобою", - сказав він.

"Я буду боротися до кінця. Піду, сяду, але буду боротися до кінця", - сказав Р.Кочарян.

В інтерв'ю Р.Кочарян спростував висунуті проти нього обвинувачення, заявивши, що зіткнення армії з демонстрантами в 2008 році не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА