08:10 29.07.2018

Затриманий ватажок і кілер однієї з найбільших наркобанд України

2 хв читати
Затриманий ватажок і кілер однієї з найбільших наркобанд України

У Житомирській області поліція затримала двох чоловіків, підозрюваних у замаху на вбивство і причетності до злочинного наркоугруповання, повідомив перший заступник глави Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"22 липня на Житомирщині невідомі обстріляли автомобіль, який рухався автодорогою. В результаті вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, менш ніж за добу криміналісти встановили особи підозрюваних, якими виявилися жителі Дніпропетровської області.

"На момент затримання, один з членів банди, 32-річний житель Нікополя, проживав у розважальному комплексі на території Житомирського району. За наявною інформацією, він виконував роль кілера в угрупованні. Під час обшуку в орендованому житлі поліцейські вилучили автомат Калашникова з глушником і пістолет з патронами, дві тротилові шашки, механічні підривники і дві упаковки пластида", - відзначили в поліції.

Крім того, вилучено інші речові докази, зокрема "чорну бухгалтерію" за операціями з наркотиками.

Затриманому повідомили про підозру в незаконному поводженні зі зброєю. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в 140 тис.грн. Підозрюваний вніс заставу і вийшов на свободу, але правоохоронці затримали його знову за підозрою в скоєнні замаху на вбивство.

В.Аброськін повідомив, що 28 липня поліція затримала і 44-річного ватажка банди. Він їхав у Житомир підтримати свого соратника, але по дорозі потрапив у ДТП. Під час огляду місця події в його автомобілі поліція вилучила пістолет з глушником, великі суми грошей в рублях і іноземній валюті, а також наркотики.

За словами В.Аброськіна, затримані є членами однієї з найбільших організованих злочинних організацій, що діють на території України. До цієї банду входило близько 30 членів.

"Зазначені особи належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України. Члени організації займаються постачанням та реалізацією наркотичних засобів на території держави", - зазначив він, додавши, що члени злочинної організації мали корумповані зв'язки в правоохоронних органах, зокрема в судах.

У поліції зазначили, що лідера злочинної організації затримали в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу.

Нині правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності зловмисників до серії злочинів з використанням вибухівки та вогнепальної зброї, скоєних на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА