12:33 29.07.2018

Колишнього очільника Volkswagen підозрюють у несплаті податків

1 хв читати

Колишнього очільника Volkswagen Мартіна Вінтеркорна підозрюють в ухилянні від сплати податків, повідомляє DW, посилаючись на інформацію видання Bild am Sonntag, яке вийшло друком 29 липня.

Зазначається, що у 2016-2017 роках Вінтеркорн переказав кілька мільйонів євро на рахунок свого податкового консультанта та близько 10 млн євро - на рахунок у швейцарському банку, з яких декілька млн - своїй дружині, яка також стала фігуранткою справи.

Ці гроші могли бути подарунком дружині, проте тоді Вінтеркорн мав сплатити податок у півмільйона євро.

Зі свого боку, адвокат Фелікс Дьор відкидає звинувачення.

"Це особиста справа, як він керує своїми активами", - цитують захисника.

Нагадаємо, Мартін Вінтеркорн також є фігурантом справи про розробку дизельного двигуна. Так, у 2006 році компанія Volkswagen мала почати розробку нового дизельного двигуна, який планувався, як еко-варіант. Проте у ході роботи стало зрозуміло, що задовольнити вимоги США, що набули чинності у 2007 році, неможливо.

Зрештою, інженери Volkswagen створили програмне забезпечення, яке розпізнавало режим роботи автомобіля: тестовий, на час перевірки на відповідність екологічним стандартам, або реальний, на час використання на дорозі. В залежності від цього регулювалась система керування викидами. Під час атестації автомобілі відповідали стандартам США, а насправді рівень викидів під час користування на дорозі міг перевищувати їх у 40 разів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА