21:38 29.07.2018

Екологи стверджують про нанесення збитків природі Шотландії від гольф-клубу Трампа

1 хв читати
Екологи стверджують про нанесення збитків природі Шотландії від гольф-клубу Трампа

У Шотландії в області Абердиншир будівництво гольф-клубу Trump Turnberry компанії Trump Organization "частково зруйнувало" систему дюн. Про це йдеться в опублікованих документах організації "Шотландська природна спадщина", пише The Guardian.

Організація зазначає, що будівництво завдало великої шкоди природному ландшафту після відкриття клубу в 2012 році. Як зазначає видання, території, на якій розташовується гольф-клуб, був привласнений статус "особливого наукового інтересу" через її незвичайні піски, що переміщуються і різноманітної флори.

Як стверджується в документах, будівництво гольф-клубу, яке має на увазі в тому числі проведення земляних робіт, посадку дерев, прокладку дренажу, зрошення та посадку газонів, "впливає на природну морфологію дюн і втручається в природні процеси". "Більшість важливих їх геоморфологічних особливостей були втрачені або фрагментовані. Місця морських терас також були урізані", - стверджують в "Шотландській природній спадщині".

Дональд Трамп був в Шотландії 14 липня. Він хотів провести там низку зустрічей і зробити деякі дзвінки. Американський президент також відвідав Trump Turnberry, у якого є поле для гольфу. Раніше він висловив надію, що йому вдасться пограти під час візиту до Шотландії.

Коли американський лідер був на полі, в небі пролетів парапланерист з плакатом організації "Грінпіс" з написом "Трамп не на висоті". Поліція заарештувала повітроплавця, незважаючи на те що природоохоронна організація попереджала про акцію.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА