08:54 30.07.2018

Понад 150 навчань і 4,2тис. тренувань бойових розрахунків планується провести в підрозділах ППО цього року

2 хв читати
Понад 150 навчань і 4,2тис. тренувань бойових розрахунків планується провести в підрозділах ППО цього року

З підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України (ЗРВ ПС ЗСУ) протягом поточного року буде проведено більше 150 тактичних і командно-штабних навчань, 4,2тис. тренувань бойових розрахунків і заходів бойового злагодження.

У повідомленні, розміщеному в неділю на сторінці прес-служби Командування ПС ЗСУ в соцмережі Фейсбук йдеться, що "в планах на цей рік - провести понад 150 тактичних і командно-штабних навчань, майже 4,2тис. тренувань бойових розрахунків і заходів бойового злагодження, а також підвищити рівень професійної підготовки понад тисячу водіїв і механіків-водіїв, а головне - цього року ЗРВ стрілятимуть ще більше, і з усього, що є на озброєнні".

В інформації зазначається, що паралельно в штабах працюють над зростанням ефективності підготовки особового складу ЗРВ. Активно впроваджують отриманий на Сході країни бойовий досвід, змінюють формати навчань, задуми і сценарії, щоб вони відповідали вимогам сьогодення і потенційним загрозам.

"Варто сказати, що з початком війни на Донбасі вона (підготовка РЗВ - ІФ) кардинально змінилася. Завдяки отриманому бойовому досвіду і, що не менш важливо, зростанню оборонного бюджету, зараз до повноцінної бойової підготовки з виконанням практичних бойових стрільб залучений весь особовий склад. якщо в довоєнні роки до пусків залучали лише окремі розрахунки частин ЗРВ, то зараз практику бойових стрільб має весь особовий склад. А в минулому році такі стрільби проводилися вже в масштабах полку і бригади", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі Командування відзначили, що тільки за минулий рік в ЗРВ провели майже 120 різних командно-штабних і тактичних навчань, під час яких було здійснено 1,3тис. імітаційних пусків ракет. Крім того, за рік відбулося три навчання з бойовою стрільбою ЗРК "Бук" і ЗРС С-300. Здійснено понад 100 маршів, на яких вдалося відновити навички підрозділів, в тому числі озброєним системами С-300ПТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА