16:15 30.07.2018

Водієві автомобіля, учаснику інциденту з нардепом Найємом, продовжили особисте зобов'язання

2 хв читати
Водієві автомобіля, учаснику інциденту з нардепом Найємом, продовжили особисте зобов'язання

Одному з підозрюваних у побитті народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафи Найєма (водієві автомобіля) Ахмеду Саїтову суд продовжив запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, повідомив брат нардепа, юрист Масі Найєм.

"Справа Мустафи. Суд постановив задовольнити клопотання прокурора та продовжити запобіжний захід (особисте зобов'язання)", - написав Масі Найєм на сторінці в Facebook у понеділок, говорячи про водія.

За його даними, захисник надав переклад тексту (англійською мовою, без печатки) нібито з коледжу в Лондоні, про те, що ця людина "умовно зарахована до навчального закладу". "У зв'язку з цим просили дозволити повернути підозрюваному закордонний паспорт для отримання візи. Суд відмовив", - уточнив М.Найєм.

Крім того, за його даними, підозрюваний влаштувався на роботу в ТОВ "Світ".

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва в результаті конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата М.Найєма. Унаслідок побиття у депутата діагностували перелом щелепи та струс головного мозку.

Поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича, 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Салиха Аргуєвича, 1996 року народження, і Умала Темербулатова Руслановича, 1996 року народження. Ще один з учасників нападу зумів покинути Україну і полетів у Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України.

2 травня Шевченківський районний суд м. Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт суд обрав громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) суд обрав громадянину РФ Умалу Тімербулатову Руслановичу 1996 року народження і Саїтову Ахмеду Абубакаровичу 1999 року народження (непрацюючий).

Національна поліція також оголосила в розшук Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова, 1989 року народження.

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті М.Найєма.

7 травня Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 1 липня без права застави Магомеду-Аміну Саїтову, четвертому підозрюваному в нападі на М.Найєма в центрі Києва, якого раніше було оголошено у розшук і затримано у Баку (Азербайджан).

26 липня Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов'язання Умолту Темербулатову. Також суд встановив для підозрюваного Магомеда-Салиха Саїтова запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА