20:42 30.07.2018

Спецпрокурор Мюллер підрахував гроші, зароблені Манафортом в Україні: $ 60 мільйонів

2 хв читати
Спецпрокурор Мюллер підрахував гроші, зароблені Манафортом в Україні: $ 60 мільйонів

Колишній глава передвиборного штабу американського президента Дональда Трампа Пол Манафорт заробив в Україні більше $ 60 млн. Про це заявив спецпрокурор Роберт Мюллер, повідомляє Bloomberg.

За даними агентства, прокурор має намір довести, що Манафорт не повідомив про значну частину доходів у податкових деклараціях.

Раніше адвокати Манафорта зажадали прибрати з його справи 474 сторінки, в тому числі фотографії з ним, зроблені в Україні. Юристи заявили, що дані матеріали не мають прямого стосунку до обвинувачень, "недоречні, упереджені і вплинуть на хід процесу".

У прокуратурі заявили, що дані документи показують, як Манафорт заробляв в Україні, а люди на знімках передавали політконсультантами гроші, які були переведені в офшори.

Відносно Манафорта висунуто низку обвинувачень, в тому числі в незаконній лобістській діяльності в інтересах України, відмиванні грошей та ухилянні від податків. Також він є фігурантом "російської справи" з втручання в президентські вибори в США в 2016 році.

Згідно з текстом обвинувачення, Манафорт і його діловий партнер Річард Гейтс отримали дохід у розмірі десятків мільйонів доларів, який вони приховали за допомогою мережі з іноземних корпорацій, партнерств і банківських рахунків. Підставні компанії були створені на Кіпрі, Сейшельських островах, в державі Сент-Вінсент і Гренадіни. Зазначалося, що через офшорні рахунки пройшло понад $ 75 млн.

Манафорт і Гейтс надавали послуги з політичного консалтингу через компанію Davis Manafort Partners. У 2011 році Манафорт створив компанію DMP International, щоб займатися роботою з іноземними клієнтами. Гейтс був співробітником обох згаданих компаній.

Компанія Манафорта працювала з українською Партією регіонів Віктора Януковича. Влітку 2017 року The New York Times повідомляла, що тільки за два роки - з 2012 до 2014 року - компанія отримала від Партії регіонів близько $ 17 млн.

Манафорт був заарештований 15 червня після того, як його обвинуватили в спробі тиску на свідків.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА