07:23 31.07.2018

В Ірані майже три десятки людей заарештовані за обвинуваченням у дестабілізації економіки

1 хв читати
В Ірані майже три десятки людей заарештовані за обвинуваченням у дестабілізації економіки

Влада Ірану заарештувала 29 осіб, яким інкримінують дії з дестабілізації національної економіки, передає в понеділок агентство "Фарс".

"Цих людей заарештували і судитимуть за підрив фінансової та валютної систем", - цитує агентство слова представника судової влади Голяма Хоссейна Мохсені Ежеі.

"Багатьом із заарештованих пред'явлено звинувачення в серйозних злочинах, які караються стратою", - зазначив він, додавши, що в майбутньому за схожими обвинуваченнями відбудуться нові арешти.

Західні ЗМІ тим часом відзначають, що на початку серпня США мають приступити до введення нових санкцій проти Тегерана. На тлі таких очікувань курс національної валюти - іранського ріала - демонструє рекордні темпи падіння.

Однак голова парламенту Ірану Алі Ларіджані висловив надію на те, що пережитий Іраном період зовнішнього тиску в результаті призведе до оновлення національної економіки.

У свою чергу, віце-президент Есхак Джахангирі заявив, що нинішні економічні умови не існуватимуть весь час.

За його словами, "якщо ми зможемо як слід впоратися з ситуацією і пройти через цю стадію, то економіка країни знову стабілізується, а економічні показники знову стануть позитивними".

8 травня цього року президент США Дональд Трамп оголосив про вихід зі Спільного всеосяжного плану дій і про відновлення в повному обсязі односторонніх санкцій щодо Ірану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА