07:54 31.07.2018

У Києві цього тижня відкриють пам'ятник Іллі Муромцю

2 хв читати
У Києві цього тижня відкриють пам'ятник Іллі Муромцю

Пам'ятник богатирю часів Київської Русі Іллі Муромцю відкриють у столичному парку "Муромець" на Трухановому острові вже в кінці цього тижня, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Друзі! Ілля Муромець вже доїхав на Труханів острів ... Уже на місці пам'ятник богатирю збирають і почнуть встановлювати", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook в понеділок.

За словами В.Кличка, це буде унікальний пам'ятник, створений за найсучаснішими технологіями. "Працював над ним молодий талановитий скульптор Володимир Журавель. А позував для образу богатиря Василь Вірастюк", - написав він.

Раніше столичний градоначальник пояснив, чому виникла ідея встановити в Києві пам'ятник богатирю: "Ілля Муромець, який, за переказами, народився під Черніговом, служив князю Володимиру, охороняв місто Київ і похований у Києво-Печерській лаврі, - це наш богатир, це наша історія , яку сьогодні, на жаль, намагаються у нас украсти. Тому Муромець буде стояти в Києві, на території Труханового острова: там, де колись розташовувалася дружина князя Володимира".

Пам'ятник Іллі Муромцю буде 11 м у висоту разом з пагорбом і гранітним постаментом. Прототипом І.Муромця став сучасний богатир, володар титулу "Найсильніша людина світу", неодноразовий чемпіон світу в силовому багатоборстві та заслужений майстер спорту України В.Вірастюк.

Монумент з ініціативи скульптора В.Журавля, який працював над ним, виготовлений за допомогою технології 3D друку: спочатку скульптуру богатиря виліпили, потім відсканували і за допомогою спеціальної програми створили 3D модель. Далі - кожну деталь майбутнього пам'ятника друкували на 3D принтері, щоб підготувати форми для лиття Іллі в бронзі.

Застосування технології 3D друку дозволило значно скоротити терміни реалізації проекту, оскільки створення такого пам'ятника традиційним способом могло б затягтися на кілька років.

Як повідомлялося, про те, що в однойменному парку "Муромець" у Києві в найближчі місяці встановлять пам'ятник Іллі Муромцю, В.Кличко заявив 6 травня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА