08:03 31.07.2018

У США відбудеться суд у справі стосовно махінацій Манафорта

3 хв читати
У США відбудеться суд у справі стосовно махінацій Манафорта

Екс-глава передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт у вівторок постане перед судом у справі про банківські і податкові махінації.

Судове засідання відбудеться в федеральному окружному суді Олександрії (штат Вірджинія). За даними американської газети "Нью-Йорк таймс", перший етап слухань у суді триватиме близько трьох тижнів. Потім у вересні під час других слухань П.Манафорт постане перед окружним судом округу Колумбія.

На засіданні, яке починається у вівторок, не торкатимуться передбачуваних російських зв'язків П.Манафорта, а головною темою слухань стане ухилення екс-глави передвиборного штабу Д. Трампа від податків і нечесно нажиті ним статки.

Прокурор Грег Андрес підтвердив, що під час засідання, ймовірно, жодного разу не прозвучить слово "Росія".

Агентство "Ассошіейтед прес" (АП) повідомляє, що члени журі під час засідання будуть розглядати фотографії майна П.Манафорта - знімки, що доводять придбання ним автомобіля марки "Мерседес", дорогого одягу та антикваріату, килимів і творів мистецтва.

П.Манафорта обвинувачують в ухилянні від сплати податків на суму понад $ 30 млн в період роботи лобістом на українську "Партію регіонів" і на колишнього президента України Віктора Януковича, які він відмивав через офшори.

Сторона обвинувачення наполягає на тому, що ще в 2006 році дохід П.Манафорта становив мільйони доларів, які він отримував від уряду України і українських олігархів. Ці кошти були спрямовані П.Манафорту для того, щоб він підтримував В.Януковича. Після того, як екс-президент України в 2014 році покинув країну, дохід П.Манафорта різко впав, зазначає британська газета "Гардіан".

За даними телеканалу Ей-Бі-Сі, спецпрокурор США Роберт Мюллер викличе на засідання 35 свідків, серед яких присутні як колишні колеги, так і друзі П.Манафорта. Так, на слуханнях свідчитиме американський консультант і лобіст Рік Гейтс - колишня права рука П.Манафорта.

"Можливо, П.Манафорт вважає, що не скоював нічого протиправного, і, оскільки він так вважає, він не хоче визнавати себе винним ні в одному із злочинів - навіть якщо йдеться про просте правопорушення", - наводить АП слова юриста і колишнього федерального прокурора Джиммі Гьюруля.

Західні ЗМІ зазначають, що П.Манафорт може бути засуджений до 305 років позбавлення волі в тому випадку, якщо його визнають винним за всіма пред'явленими пунктами обвинувачення.

Раніше суд США переніс засідання і призначив його на 31 липня, оскільки судді Томасу Селбі Еллісу III було подано подібне прохання від адвокатів П.Манафорта, щоб дати захисту більше часу для вивчення матеріалів справи.

У середині червня американська федеральна судова влада вирішила взяти під варту П.Манафорта. Це було пов'язано з тим, що суд переглянув рішення щодо його утримання під домашнім арештом в очікуванні слухань у справі.

Обвинувачення на адресу П.Манафорта були висунуті в рамках розслідування спецпрокурора Р.Мюллера, присвяченого можливого втручання Росії в американські вибори в 2016 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА