13:14 31.07.2018

Горбатюк подав позов до Луценка через наказ про перевірку департаменту спецрозслідування

1 хв читати

Начальник новоствореного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк подав позов до Окружного адміністративного суду Києва до генпрокурора Юрія Луценка щодо перевірки департаменту спецрозслідування, яку було реорганізовано в червні.

"Позивач просить суд визнати протиправними дії генерального прокурора Юрія Луценка про затвердження пункту 4.2 плану першочергових заходів Генпрокуратури України на II квартал 2018 року, який став підставою для видання наказу "Про перевірку стану організації роботи у департаменті спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України". Також позивач просить суд визнати протиправним та скасувати відповідний наказ генпрокурора", - пояснила суть позову прес-служба суду у вівторок.

Наразі вирішується питання щодо відкриття провадження за цим позовом.

Як повідомляла прес-служба Генпрокуратури, наказ від 16 травня 2018 року про проведення перевірки департаменту спецрозслідування відповідно до пункту 4.2 плану на II квартал не було виконано "в зв'язку з безпідставною, необґрунтованою та незаконною відмовою керівника департаменту (С.Горбатюка - ІФ) створити необхідні умови для роботи групи". У відомстві зазначили, що така перевірка планова, подібні заходи здійснюються в центральному апараті Генпрокуратури.

На початку липня генпрокурор своїм наказом ліквідував чотири самостійних структурних підрозділи Генпрокуратури, серед яких департамент спеціальних розслідувань, і створив два управління, зокрема однойменне. Новостворене управління очолив С.Горбатюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА