16:20 31.07.2018

Порошенко підписав закон, який удосконалює функціонування системи держпідтримки культури в Україні

1 хв читати
Порошенко підписав закон, який удосконалює функціонування системи держпідтримки культури в Україні

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання діяльності Українського культурного фонду", яким визначається процедура надання Українським культурним фондом фінансової допомоги (грантів) на реалізацію проектів.

Як повідомляє у вівторок прес-служба глави Української держави, мета закону - удосконалити функціонування системи державної підтримки культури, створити сприятливі умови для реалізації програм державної політики України в культурній сфері.

Закон також уточнює правовий статус Українського культурного фонду, удосконалює процедури, пов'язані з підтримкою проектів цим фондом.

Закон забезпечує узгодження в законодавчому полі норм державної підтримки щодо реалізації культурних і мистецьких проектів, а також конкретизує окремі положення, введені в 2017 році законом "Про український культурний фонд" стосовно нових підходів щодо фінансування проектів у сферах культури та мистецтв.

"Ці підходи засновані на якісно нових принципах відбору таких проектів - на конкурсній основі висококваліфікованими експертами", - йдеться в повідомленні.

Закон вносить зміни до законів України "Про культуру", "Про державну допомогу суб'єктам господарювання", "Про український культурний фонд".

Як повідомлялося, Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання діяльності Українського культурного фонду" 3 липня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА