16:39 31.07.2018

Тюремники не пустили до Сенцова священика

3 хв читати
Тюремники не пустили до Сенцова священика

До голодуючого 79-й день у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі незаконно засудженого українського політв'язня, режисера Олега Синцова, не пустили священнослужителя, повідомила журналіст Вікторія Івлєва (Москва).

"Начальник УФСВП (Управління федеральної служби виконання покарань - ІФ) у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, полковник внутрішньої служби Олександр Новіков відмовив отцю Григорію (Міхнову-Вайтенку), єпископу Апостольської православної церкви, у зустрічі з Олегом Сенцовим", - написала В.Івлєва на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За словами отця Григорія, які наводить В.Івлєва, начальник УФСВП з ЯНАО аргументував свою відмову тим, що не побачив доцільності його зустрічі з О.Сенцовим, хоча закон дозволяє священнослужителям зареєстрованих в установленому порядку релігійних об'єднань відвідувати людей, що перебувають у місцях позбавлення волі.

"Єпископ Григорій залишив письмову заяву полковнику Новікову з проханням дозволити зустріч із Сенцовим відповідно до закону, але на 14.00 за мск ніхто зі святим отцем не зв'язувався, немає і реакції місцевої прокуратури, де єпископ Григорій так само залишив заяву про недотримання закону керівництвом ФСВП Ямало-Ненецького АТ. Глава Ради з прав людини при президентові Росії Михайло Федотов і апарат уповноваженої з прав людини РФ Тетяни Москалькової також поінформовані про те, що сталося", - зазначила журналістка.

У свою чергу, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко зазначила, що намагалася передати О.Сенцову листа. "До Сенцова не пустили священика... намагалася передати Олегу листа. На десятки моїх листів, які пересилала, посилала, передавала через адвокатів та інших осіб, ніколи не було жодної відповіді. Можливо, вони ніколи не доходили до Олега", - написала вона у Facebook, вказавши, що спочатку не пустили українського омбудсмена, тепер священика. "Повна ізоляція, зокрема й інформаційна", - підсумувала Геращенко.

Водночас уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова також відреагувала на недопуск священика до О.Сенцова.

"Сьогодні до нього не допустили священика - отця Григорія, єпископа Апостольської православної церкви. (...) Очевидно, що будь-яка реакція влади Російської Федерації на ім'я Олега Сенцова така категорична - "Не пущать!"- написала омбудсмен на Facebook.

За її словами, начальник УФСВП у Ямало-Ненецькому автономному окрузі О.Новіков свого часу прийняв рішення не пускати її до О.Сенцова.

"Є рішення Європейського суду з прав людини: уряду РФ терміново надати медичну допомогу Олегу. Стан Олега викликає велике занепокоєння не лише в нас, але і в ЄСПЛ, у всього міжнародного співтовариства. А такий категоричний недопуск до нього дає зрозуміти, що ситуація вкрай важка. Я закликаю всі міжнародні правозахисні інститути звернутися до президента РФ із вимогою терміново прийняти рішення про звільнення Олега Сенцова та всіх в'язнів Кремля!" - вимагає Л.Денісова.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.

14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних у РФ із політичних причин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА