16:55 31.07.2018

Обвинувачена у смертельному ДТП в Харкові Зайцева скоїла аварію в стані наркотичного сп'яніння, - адвокат

3 хв читати

Олена Зайцева, обвинувачена у ДТП, що сталася в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року і внаслідок якої загинули шестеро осіб, на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння.

Про це під час засідання Київського райсуду Харкова у вівторок заявила представник потерпілих, адвокат Лариса Матвєєва, посилаючись на відповідь на адвокатський запит, отриманий нею з Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю Міністерства охорони здоров'я України.

"З урахуванням наведених у запиті відомостей можна визначити, що особа 1 (так була позначена О.Зайцева в адвокатському запиті - ІФ) станом на 17.10.2017 року перебувала в стані, зумовленому вживанням наркотичних або інших таких речовин", - процитувала Л. Матвєєва відповідь Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ.

Вона заявила клопотання про долучення до матеріалів справи завірених копій свого запиту і відповіді цього Центру.

"Прошу суд долучити до матеріалів кримінального провадження і досліджувати документи, які містять відомості, що мають значення для встановлення обставин, що обтяжують покарання, а саме вчинення злочину обвинуваченою Зайцевою Оленою Олегівною в стані, викликаному наркотичним сп'янінням", - сказала Л.Матвєєва.

Проти задоволення клопотання виступали лише адвокати О.Зайцевої і представник однієї з потерпілих (знайомої О.Зайцевої, яка перебувала разом з нею в машині на момент аварії).

"Вважаю, що в розумінні норм Кримінального процесуального кодексу, на який посилалася адвокат Матвєєва в своєму клопотанні, ці документи не є доказами в цьому кримінальному провадженні. Абсолютно кожне запитання, поставлене Матвєєвою в своєму адвокатському запиті, було предметом дослідження всіх експертиз, які долучені шановним судом до матеріалів цієї справи ", - сказала адвокат О.Зайцевої Юлія Козир.

Вона звернула увагу на те, що в кримінальному провадженні проведена психіатрична, наркологічна, психологічна та судово-медична експертиза, на розгляді якої, зокрема, було порушено питання про те, чи перебувала О.Зайцева в стані будь-якого сп'яніння на момент скоєння злочину . "Абсолютно всі ці питання були поставлені і оцінка цих обставин надана компетентними експертними установами міста Харкова. При цьому експерти були попереджені про кримінальну відповідальність. Їм для дослідження надавалися всі необхідні матеріали кримінального провадження. Тому я вважаю, що клопотання адвоката Матвєєвої є необґрунтованим і не підлягає задоволенню", - наголосила адвокат.

В судовому засіданні оголошено перерву до 7 серпня.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул.Сумської і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня 2017 року. Унаслідок ДТП постраждала також пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, у результаті якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Е.Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозру не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч.3 ст. 286 водієві Volkswagen Touareg Г.Дронову. 8 листопада суддя Київського райсуду Харкова визначив запобіжний захід Г.Дронову у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово продовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт щодо О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали щодо автошколи, де вчилася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА