17:44 31.07.2018

Екс-суддя Дніпровського суду Києва повідомлена про підозру в "справах Майдану"

2 хв читати

Колишня суддя Дніпровського районного суду Києва повідомлена про підозру в перешкоджанні мирним акціям під час Євромайдану в лютому 2014 року.

Як повідомляє у вівторок відділ зв'язків із громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України, управління спеціальних розслідувань у рамках одного з проваджень перевіряє правомірність дій і рішень правоохоронних органів і суду Дніпровського району Києва під час затримання, притягнення до кримінальної відповідальності та застосування запобіжного заходу стосовно 11 осіб 18 -19 лютого 2014 року.

"На підставі зібраних доказів у рамках цього кримінального провадження 30.07.2018... повідомлено про підозру колишньому судді Дніпровського районного суду Києва у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 (визначення суддею завідомо неправосудних рішень, що спричинило тяжкі наслідки)", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваній інкримінується вчинення цих протиправних дій стосовно двох осіб, які були затримані і притягнуті до кримінальної відповідальності нібито за участь у масових заворушеннях з явними і грубими порушеннями вимог кримінального процесуального законодавства. Вона ж як слідчий суддя прийняла завідомо неправосудне рішення про їхнє утримання під вартою.

Наразі готується клопотання про застосування до підозрюваної відповідного запобіжного заходу, здійснюються заходи, спрямовані на встановлення її місцезнаходження.

Раніше підозру в скоєнні аналогічних злочинів було оголошено колишньому заступнику голови Дніпровського райсуду Києва.

У Генпрокуратурі нагадали, що за цим епізодом до суду направлено обвинувальний акт щодо п'яти слідчих, заступника і начальника слідчого відділу Дніпровського райуправління міліції та прокурора відділу прокуратури Києва. Водночас судовий розгляд обвинувального акта досі не розпочато у зв'язку із заявами про самовідвід суддів Дніпровського райсуду і тривалого їх розгляду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА