19:32 31.07.2018

Убивство учасника АТО Олешка в Бердянську буде розкрито найближчим часом

3 хв читати
Убивство учасника АТО Олешка в Бердянську буде розкрито найближчим часом

Перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін прогнозує розкриття вбивства в Бердянську Запорізької області, яке сталося у вівторок, місцевого жителя, учасника антитерористичної операції Віталія Олешка (позивний "Сармат") вже найближчим часом.

"Можу сказати, що це вбивство буде розкрито найближчим часом", - написав В.Аброськін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

У своєму відеозверненні, прикріпленому до посту, він заявив, що "є напрацювання, але занадто рано говорити, що можна вказати на будь-яку підозрювану особу".

"Задіяні всі оперативні підрозділи для встановлення місцезнаходження вбивць і розшуку. Висунуто низку версій щодо вбивства потерпілого ... від замовного до звичайного побутового", - зазначив В.Аброськін, запевнивши, що цей злочин "буде розкрито найближчим часом".

При цьому ні він, ні раніше поліція ніяк не прокоментували інформацію, що з'явилася в соцмережах, про нібито затримання вбивць В.Олешка.

"Мною було введено оперативний план "Сирена" в Запорізькій і Донецькій областях. На місці події працює посилена слідчо-оперативна група ГУНП в Запорізькій області. Також літаком в Запорізьку область спрямований один з керівників Департаменту карного розшуку для організації роботи. Проводяться активні оперативно-розшукові заходи усіма задіяними підрозділами. Керує на місці начальник ГУНП Запорізької області генерал Сергій Комісаров", - розповів В.Аброськін.

Раніше інформацію про затримання вбивці В.Олешка поширив радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк, який на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав: "Деякий час тому біля Мелітополя в результаті оперативно розшукових заходів був затриманий вбивця Віталія Сармата. Деталі незабаром на офіційних джерелах". Однак незабаром він видалив цей пост.

Про затримання вбивць В.Олешка повідомив і журналіст Юрій Бутусов: "Поліція затримала групу кілерів, які вбили сьогодні вдень Віталія Олешка в Бердянську. Машина, в якій знаходилося четверо чоловіків, була перехоплена біля села Приморське Запорізької області, кілери намагалися сховатися, але їх затримали і вже встигли провести впізнання ... Це однозначно замовне вбивство, діяла ціла група".

Як повідомлялося, невідомий у вівторок близько 12:30 застрелив в Бердянську місцевого жителя, учасника АТО. Від отриманого поранення потерпілий помер. У соцмережах з'явилися повідомлення, що вбитий - доброволець батальйону Нацгвардії "Донбас", учасник самооборони Бердянська Віталій Олешко (позивний "Сармат"). На його сторінці в Фейсбук з'явилися співчуття, а також відео іншого користувача соцмережі з місця вбивства.

Про вбивство чоловіка написав у своїй сторінці в соцмережі Фейсбук і журналіст Юрій Бутусов: "У Бердянську був застрелений Віталій Олешко, позивний "Сармат", доброволець батальйону НГУ "Донбас", учасник самооборони Бердянська, кавалер ордена "За мужність" 3-го ступеня, учасник боїв за Іловайськ, який пройшов російський полон. Посеред білого дня в кафе, де Віталій сидів зі своєю дружиною і другом, зайшов убивця з мисливською рушницею і вистрелив "Сармату" в спину".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА