19:58 31.07.2018

Глава Одеської обладміністрації просить Кабмін перевірити дії Держекоінспекції на Чорному морі

1 хв читати
Глава Одеської обладміністрації просить Кабмін перевірити дії Держекоінспекції на Чорному морі

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов звернеться до Кабінету міністрів України з проханням перевірити дії Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря в портах Одеської області.

Як повідомила прес-служба обладміністрації, це викликано численними зверненнями підприємців, які, в свою чергу, скаржаться на неправомірні, на їхню думку, дії інспекції, які призводять до затримки суден, завдають значної шкоди для судновласників, а також псують міжнародний імідж Одеської області й України в цілому.

"До мене постійно звертаються представники бізнесу, як локального, так і міжнародного, які працюють в наших портах і вкладають інвестиції в регіон зі схожими скаргами на безпрецедентні дії Державної екоінспекції. Вони розповідають про перевірки з численними порушеннями, які проводяться за відсутності закріпленого на нормативному рівні механізму", - зазначає М.Степанов.

"На вимогу Державної екологічної інспекції регулярно відбувається затримання морських суден у пунктах пропуску через державний кордон. Це - колосальні матеріальні збитки. Через це ми втрачаємо імідж регіону, який є транспортним хабом України на міжнародній арені. Ми - єдина країна Європи, при "заході" в яку судновласники змушені закладати додаткові кошти в бюджет, біля 3-5 тисяч доларів, для проходження так званого "екологічного контролю", - додав глава регіону.

Також М.Степанов зазначив, що всі скарги від суб'єктів господарювання будуть передані в прокуратуру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА