20:46 31.07.2018

У зіткненнях з мігрантами в Кале постраждали четверо поліцейських

2 хв читати
У зіткненнях з мігрантами в Кале постраждали четверо поліцейських

У місті Кале на півночі Франції відбулися вуличні зіткнення за участю мігрантів, під час заворушень постраждали четверо поліцейських, повідомляє Europe 1 з посиланням на джерело в префектурі. Інформацію про постраждалих поліцейських підтверджує місцеве видання La Voix du Nord.

У зв'язку з подією профспілка працівників поліції направила звернення до місцевої влади. У листі стверджується, що подія є черговим прикладом тактики засідок на поліцейських, яку застосовують мігранти.

Як пояснили в профспілці, спочатку невелика група мігрантів привертає увагу поліцейських, здійснюючи правопорушення. Після того як група працівників правоохоронних органів виявляється залученою в конфлікт, до місця подій підтягуються "сотні" мігрантів, які переховувалися неподалік. Подібні інциденти змушують поліцейських застосовувати зброю, підкреслили в профспілці.

Як зазначає La Voix du Nord, жоден з мігрантів, які брали участь у зіткненнях, не був затриманий.

Французьке місто Кале привертає мігрантів у зв'язку з тим, що воно є найближчою до Великої Британії точкою материкової Європи. Прибулі в це місто переселенці прагнуть перетнути протоку і потрапити на британську територію. У період загострення міграційної кризи в Європі в Кале діяв один з найбільших на континенті таборів, відомий під назвою "Джунглі". На піку кризи чисельність мігрантів в таборі, за різними оцінками, становила від 10 до 20 тис.

Табір неодноразово ставав центром зіткнень і конфліктів приїжджих з поліцією. В кінці жовтня 2016 року французька влада приступила до демонтажу табору і розселенню його мешканців. Тільки за перший день евакуювали понад 2 тис. осіб. Жителів "Джунглів" розселили в 450 міграційних центрів, розкиданих по всій Франції.

Незважаючи на це в Кале регулярно відбуваються зіткнення за участю мігрантів. Так, в листопаді 2017 року за перестрілці біля католицького притулку міста постраждали п'ятеро людей, участь в перестрілці брали переселенці з Афганістану. Того ж дня машина Audi A6 з мігрантами з Іраку і Афганістану здійснила наїзд на співробітника поліції, після цього поліцейські відкрили по автомобілю вогонь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА