09:25 01.08.2018

У Луганській області затримали бойовика, причетного до збройного захоплення адміністративних будівель

2 хв читати
У Луганській області затримали бойовика, причетного до збройного захоплення адміністративних будівель

У Луганській області правоохоронці затримали 54-річного жителя м. Сєверодонецька, причетного до збройного захоплення адміністративних будівель у Луганську.

Як інформує відділ комунікації Національної поліції в Луганській області, з лютого 2014 бойовик брав активну участь у розхитуванні політичної обстановки в м. Сєверодонецьку, виступав на зборах громадян із закликами до державного перевороту та проведення референдуму.

"У квітні вступив до формування бойовиків, які дислокувалися в захопленій ними будівлі СБУ. Отримавши камуфляжну форму й автоматичну зброю, здійснював охорону території, прилеглої до СБУ, видавав бойовикам озброєння і боєприпаси, стежив за полоненими, яких утримували в будівлі", - йдеться в повідомленні поліції.

Крім того, наголошується, що він, будучи гранатометником, брав активну участь у боях поблизу смт. Райгородка, в захопленні військкомату м. Луганська, військової частини №3035 і Луганського прикордонного загону, під час якого було поранено 11 прикордонників.

"Після конфлікту зі своїм командиром Павлом Дрьомовим виїхав до Росії, до м. Воркути, де перебував до 2018 року. Кілька днів тому бойовик повернувся на територію України та приїхав до м. Сєверодонецька, де його затримали поліцейські", - додали у відомстві.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 264 КК України.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Наразі триває досудове слідство, документується злочинна діяльність затриманого, встановлюються його зв'язки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА