12:48 01.08.2018

Американські демократи заявляють, що за спробами вплинути через Facebook на проміжні вибори в США стоїть РФ

2 хв читати

Американські конгресмени-демократи вважають, що за спробами чинення політичного впливу через платформу соцмережі Facebook напередодні проміжних виборів у США може стояти Росія, пише в середу газета The Hill.

Зокрема, такої думки дотримується віце-голова комітету з розвідки сенату США Марк Ворнер. За його словами, виявлені Facebook спроби такого впливу є "новим свідченням того, що Кремль продовжує використовувати такі платформи, як Facebook, щоб посіяти розбрат і поширити дезінформацію".

Сенатор-демократ США від штату Орегон Рон Вайден зазначив, що нова кампанія, спрямована на чинення політичного впливу, "проводилася, ймовірно, за тією самою схемою, що й російська операція у 2016 році".

Він висловив думку, що Москва "рішуче налаштована на те, щоб скористатися нападками американців на Дональда Трампа та його адміністрацію для своїх власних цілей, зокрема для ослаблення Америки".

Член палати представників із комітету з розвідки демократ Адам Шифф також вказав на ймовірну причетність Росії до нової кампанії в соціальних мережах.

Тим часом республіканці не пов'язують прямо саме з Росією нові спроби чинення політичного впливу за допомогою Facebook напередодні проміжних виборів. Голова комітету з розвідки сенату Ричард Берр утримався від прямих звинувачень на адресу російської сторони, зазначивши лише, що "росіяни хочуть бачити слабку Америку".

Американський сенатор-республіканець Бен Сасс зі свого боку закликав Facebook "продовжувати працювати над тим, щоб якомога швидше встановити тих, хто стоїть за цими спробами".

Раніше Facebook повідомив про виявлення спроб чинення політичного впливу через платформу соцмережі напередодні проміжних виборів до Конгресу США. Компанія виявила, що для провадження такої діяльності використовувалося кілька десятків акаунтів і сторінок і у Facebook, і в Instagram. Усі ці акаунти та сторінки було вилучено.

За даними джерел газети The New York Times, цього тижня представники Facebook провели кілька брифінгів у Конгресі США, під час яких ознайомили законодавців з інформацією в цій справі.

Тим часом у компанії зазначили, що розслідування перебуває лише на "ранній стадії", і даних, які могли б свідчити про те, хто стоїть за цими спробами, поки що немає.

Проміжні вибори до американського Конгресу мають відбутися в листопаді 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА