13:02 01.08.2018

Два модернізованих винищувача МіГ-29МУ1 передано до одної з українських в/ч

2 хв читати
Два модернізованих винищувача МіГ-29МУ1 передано до одної з українських в/ч

Президент України Петро Порошенко повідомив, що одну з військових частин посилено двома модернізованими винищувачами МіГ-29МУ1.

"Українські військові отримали модернізовані винищувачі МіГ-29МУ1. Два бойових літака, які посилять обороноздатність української армії, вже в одній із військових частин", - написав глава держави на сторінці в Facebook у середу.

За його словами, винищувач МіГ-29, як і Су-27, - основний бойовий літак Повітряних сил України. "Модернізований до рівня МіГ-29МУ1 літак, зокрема, отримав потужнішу радіолокаційну станцію, а також інтегровану в бортовий радіонавігаційний комплекс систему супутникової навігації", - поінформував про деталі П.Порошенко.

Він також зазначив, що роботи з удосконалення бойового літака виконав Львівський державний авіаційно-ремонтний завод разом з іншими підприємствами державного концерну "Укроборонпром".

За інформацією держконцерну "Укроборонпром", ці два винищувачі пройшли капітальний ремонт із продовженням ресурсу, отримали потужнішу радіолокаційну станцію, що дає змогу збільшити дальність виявлення повітряних цілей, а також інтегровану в бортовий радіонавігаційний комплекс систему супутникової навігації. Крім того, значно розширено можливості контролю та реєстрації функціональних параметрів технічного стану літака, двигуна та низки бортових систем.

МіГ-29МУ1 може розвивати швидкість до 2450 км/год, яку забезпечують два турбореактивні двигуни з форсажною камерою. У перелік озброєння винищувача, крім 30-мм автоматичної гармати, входить спектр ракет типу "повітря-повітря" для ведення повітряного бою на малих і середніх відстанях, а також бомби та блоки некерованих реактивних снарядів для ураження наземних цілей. Літак також оснащений розвиненою системою радіоелектронної боротьби, яка призначена для індивідуального захисту винищувача від атак ворожих зенітно-ракетних комплексів і літаків.

"Загалом модернізація до рівня МіГ-29МУ1 спрямована на значне підвищення бойових і експлуатаційних характеристик винищувача МіГ-29", - пояснили в "Укроборонпромі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА