17:35 01.08.2018

Трамп закликав генпрокурора Сешнса покласти край розслідуванню можливого втручання РФ у вибори

2 хв читати
Трамп закликав генпрокурора Сешнса покласти край розслідуванню можливого втручання РФ у вибори

Президент США Дональд Трамп у середу звернувся до генерального прокурора Джеффу Сешнса із закликом завершити розслідування можливого втручання РФ у президентські вибори 2016 року.

"Це жахлива ситуація, і генеральному прокурору Джеффу Сешнсу варто зупинити це "шахрайське полювання на відьом", перш ніж воно продовжить плямувати далі нашу країну", - написав Д.Трамп на своїй сторінці у Twitter.

При цьому Д.Трамп звинуватив спецпрокурора США Роберта Мюллера, що займається цим розслідуванням, в упередженій позиції та в захисті осіб, налаштованих проти президента.

"Мюллер зацікавлений у тому, щоб створити ілюзію об'єктивності навколо розслідування", - наголосив Д.Трамп.

Президент нагадав про історію з агентом ФБР Пітером Строком, якого відкликали з команди Р.Мюллера, ймовірно, у зв'язку з його негативним ставленням до Д.Трампа. Він звинуватив при цьому П.Строка в спробах перешкодити обранню Д. Трампа на пост президента США.

"Йому (П.Строку - ІФ) ні в якому разі не можна було залишатися в ФБР, доки стосовно нього відбувалася перевірка. Це реальна проблема. Цього не буде в доповіді Р.Мюллера, тому що Р.Мюллер має намір захищати таких людей", - заявив Д. Трамп.

У серпні 2017 року агент ФБР Пітера Строка, який працював у команді слідчих у справі про можливе втручання Росії в американські вибори, було відсторонено від роботи в команді Р.Мюллера та переведено до ФБР на роботу з персоналом. Причиною відсторонення, як зазначають ЗМІ, могли стати неприємні висловлювання агента щодо Д.Трамп, що могло свідчити про нездатність вести розслідування неупереджено.

Пізніше розслідування Мін'юсту США виявило політичну ангажованість серед низки інших співробітників ФБР.

Сам П.Строк, виступаючи 12 липня 2018 року перед законодавцями, наголошував, що політичні переконання людини не можна прирівнювати до упередженого ставлення в розслідуванні, підтвердивши, що він "не прихильник Трампа".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА