19:06 01.08.2018

Кількість людей, які отруїлися шаурмою в Києві, збільшилася до 65 осіб

2 хв читати
Кількість людей, які отруїлися шаурмою в Києві, збільшилася до 65 осіб

Кількість підтверджених випадків отруєння шаурмою в Києві досягла 65 осіб, серед них - 10 дітей, повідомляє в середу ввечері сайт Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

"Станом на 01.08.2018 у Києві зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов'язаний із вживанням шаурми, унаслідок якого постраждали 65 осіб, зокрема 10 дітей", - зазначено в повідомленні.

При цьому 28 випадків пов'язані з вживанням шаурми, придбаної в МАФ (автопричіп "Купава") на станції метро "Дарниця"; 25 - через шаурму і сосиски у лаваші з майонезом, куплені в МАФ біля кафе "Річковий порт" (Поштова площа); 11 - у результаті вживання шаурми, придбаної в МАФ біля супермаркету VARUS на Оболонському проспекті, ще один випадок - шаурма в кіоску на станції метро "Лісова".

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Києві здійснили виїзд на зазначені точки продажу шаурми.

"МАФи біля станції метро "Дарниця" та біля супермаркету VARUS закриті, МАФ біля кафе "Річковий порт" на Поштовій площі Києва відсутній", - вказали в службі.

ГУ Держпродспоживслужби в Києві направило листи до районних управлінь Національної поліції для вжиття відповідних заходів реагування, у результаті вчинення протиправних дій, що містять ознаки злочину, передбаченого статтею 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Крім того, направлено листа голові Київської міськдержадміністрації Віталію Кличку щодо створення комісії, із залученням представників департаменту міського благоустрою, департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, Головного управління Нацполіції в Києві для забезпечення організації, проведення профілактичних та протиепідемічних заходів у межах території Києва, зокрема про проведення комісійних обстежень місць торгівлі шаурмою і заборони реалізації цього продукту, в разі його виявленння - заборони реалізації продуктів харчування, зокрема шаурми, без відповідної документації, що засвідчує їхню безпеку, при порушенні санітарних норм, умов реалізації, відсутність державної реєстрації тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА