17:17 02.08.2018

Рубан може повідомити слідству про високопоставлених осіб із РФ, причетних до планів дестабілізації в Україні - Луценко

2 хв читати
Рубан може повідомити слідству про високопоставлених осіб із РФ, причетних до планів дестабілізації в Україні - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що в разі угоди зі слідством керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан може повідомити про високопоставлених осіб із Російської Федерації, причетних до планів дестабілізації в Україні.

"Наразі ми можемо говорити про відому нам роль фактичних керівників воєнізованих підрозділів, на території яких дует Савченко-Рубана отримував зброю та боєприпаси для теракту, який вони готували. Ці прізвища нам відомі, слідство в цій частині також ведуть, але чи будуть це останні найвищі фігуранти з РФ - я наразі сказати не можу, на це має дати відповідь слідство. І саме в цьому я бачу можливість укладення угоди з паном Рубаном, який очевидно знає більше, ніж Савченко, про плани Кремля ", - сказав він на брифінгу на полігоні ЦСО "Альфа" (стрільбище "Конча-Заспа", Київська область) у четвер.

Ю.Луценко також зазначив, що якщо В.Рубан хоче бути обміняним на українських військовополонених, то така можливість у нього буде відразу після завершення судового процесу. "Якщо суд підтримає наші докази і винесе законне рішення, то, звичайно, засуджені терористи теоретично можуть стати предметом обміну. На кого, в якій пропорції - вирішувати точно не Рубану і точно не його адвокату", - зазначив він.

При цьому, за його словами, Н.Савченко з подібними ініціативами з обміну себе на українських військовополонених не виступала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА