17:19 02.08.2018

На новій газоочистці аглофабрики ММК ім. Ілліча сталася пожежа - ЗМІ

2 хв читати

На новій газоочистці італійського виробництва агломераційної фабрики Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча (ММК, Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", сталася пожежа, повідомляє міський портал "0629" з посиланням на очевидців.

Згідно з інформацією маріупольського інтернет-видання, займання сталося 31 липня. Запах гару поширився територією всієї аглофабрики.

При цьому наголошується, що це не перший випадок виходу з ладу фільтрів, які були встановлені італійською фірмою Termokimik: минулого тижня вийшли з ладу ще два відсіки.

"Відомо, що італійцї заявили робочу температуру фільтрів до 180 градусів, а на заводі максимально вона може досягати не більше 160. Крім того, цю газоочистку досі не введено в експлуатацію, хоча про неї вже встигли відрапортувати наприкінці квітня", - зазначається в матеріалі регіонального ЗМІ.

Портал "0629" наводить коментар прес-служби компанії "Метінвест", в якому пояснюється: займання сталося "внаслідок усунення неполадок у роботі обладнання - їх виявили в процесі тестування систем другого ступеня газоочистки агломашин № 7, 8, 9".

У свою чергу, представники компанії Termokimik, за даними порталу, уточнили, що займання сталося через відхилення в роботі датчиків: у рукавних фільтрах налипав пил, що призвело до виходу з ладу фільтрувальної тканини.

Наразі розпочато підготовку до заміни частини фільтрувальних елементів другого ступеня газоочистки. Очищення агломераційних газів від пилу відбувається за тимчасовою схемою - на циклони типу Hurriclone (перший ступінь газоочистки). Другий ступінь газоочистки ще не здано в експлуатацію. Триває пуско-налагоджувальна період, основні завдання якого - перевірка надійності роботи всіх технічних схем проекту, перевірка якості монтажних робіт.

У групі "Метінвест" не відповіли на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, в 2015 році ММК ім. Ілліча розпочав активну фазу реконструкції аглофабрики загальною вартістю $220 млн. До 2020 року заплановано на 12 агломашинах встановити італійські циклони виробництва Termokimik Corporation.

У свою чергу, екологічні активісти з початку 2018 року відзначали зростання викидів шкідливих речовин на підприємствах Маріуполя, зокрема, на меткомбінатах групи "Метінвест". При цьому голова комісії Маріупольської міськради з питань соціального захисту, охорони здоров'я та екології Максим Бородін запропонував знижувати виробництво на метпідприємствах - ММК ім. Ілліча і "Азовсталі" - за несприятливих метеорологічних умов з метою поліпшення екологічної ситуації. При цьому екологи виступають за посилення штрафів за завдання шкоди екології.

ММК ім. Ілліча і "Азовсталь" входять до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - управляюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА