19:31 02.08.2018

МЗС України попередив словацького депутата Марчека про наслідки його візиту до анексованого Росією Криму

2 хв читати
МЗС України попередив словацького депутата Марчека про наслідки його візиту до анексованого Росією Криму

Міністерство закордонних справ України попередило словацького парламентаря Петера Марчек, який прибув із візитом до анексованого Росією Криму, про наслідки його дій, а також вважає його заяви про "приналежності Криму РФ" нікчемними з правової точки зору.

"Всі заяви пана Марчека про нібито "приналежність Криму РФ" і нібито "відновлення Москвою історичної справедливості щодо Криму "є нікчемними з правової точки зору... Безумовно, Україна вживатиме відповідних заходів реагування на порушення нашого законодавства, а депутат Марчек був попереджений української стороною про наслідки скоєних ним кроків", - повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца у відповіді на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Українська сторона жодною мірою не вважає відвідування окупованого Росією Криму групою словацьких бізнесменів на чолі з депутатом П.Марчеком проявом зміни словацької політики щодо нашої країни. Дії депутата Марчека суперечать офіційній позиції Словаччини щодо статусу Криму. Словацька сторона неодноразово підтверджувала приналежність Криму Україні", - пояснила речниця МЗС.

М.Беца розповіла, що до складу так званої "делегації" мала увійти більша кількість представників парламенту Словаччини, але завдяки роботі посольства України в Братиславі низка парламентаріїв відмовилася від попередніх намірів, розуміючи правові наслідки.

У МЗС також нагадали, що в заяві зовнішньополітичного відомства від 27 липня Словаччина не визнає результатів незаконного і нелегітимного "референдуму" 2014 року, а окупацію півострова РФ вважає порушенням основних принципів міжнародного права, суверенітету і територіальної цілісності України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА