10:45 03.08.2018

Банда псевдополіцейських, які промишляли розбійними нападами в кількох областях України, постане перед судом

2 хв читати

Головне слідче управління Національної поліції України завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно дев'яти членів збройного угруповання, що скоювали розбійні напади, використовуючи при цьому поліцейську форму. Обвинувальний акт направлено до суду.

Як повідомляє у п'ятницю департамент комунікації Нацполіції, з’ясовано, що члени банди вчиняли розбійні напади на підприємства і людей у 2015-2017 роках на території Миколаївської, Запорізької та Житомирської областей. Поліцейські встановили причетність зловмисників до шести таких епізодів, зокрема до нападу на ювеліра-підприємця.

Наприкінці 2017 року поліцейські затримали нападників під час спроби вчинити розбій. Як з'ясувалося, до складу банди входили десятеро чоловіків віком від 30 до 56 років. Організатор - 32-річний раніше не судимий житель Донецької області. Серед інших учасників - троє раніше судимих жителів Донбасу. Також у складі банди - 56-річний житель Донецької області, колишній працівник органів внутрішніх справ, який звільнився за власним бажанням. Більшість із зловмисників - вихідці з тимчасово окупованої території України. Під час нападів вони використовували поліцейські форму, погрожували вогнепальною зброєю і незаконно позбавляли потерпілих свободи.

У поліції зазначили, що сума заподіяної матеріальної шкоди перевищує 11 млн грн.

Після затримання дев'ятьох учасників озброєної банди поліція провела санкціоновані обшуки, виявила та вилучила вогнепальну зброю і боєприпаси. Десятий встановлений член банди наразі перебуває в розшуку.

Досудове розслідування здійснювалося в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 257 (бандитизм), ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом),  ч. 3 ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) та ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Головне слідче управління Нацполіції України завершило досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні, обвинувальний акт направлено до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА