11:42 03.08.2018

Турчинов: Українські вертольоти, крім сфери безпеки та оборони, перспективні для використання в цивільному секторі

2 хв читати
Турчинов: Українські вертольоти, крім сфери безпеки та оборони, перспективні для використання в цивільному секторі

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов вважає перспективним використання новітніх вертольотів українського виробництва і для потреб безпеки, і в цивільному секторі країни.

"Крім сектора безпеки та оборони вертолітне виробництво є дуже перспективним напрямом для цивільного сектора. Легкі вертольоти - мобільні та швидкі, можуть розв'язувати проблему транспортного сполучення. І настав час подивитися на вертоліт як на звичайний та ефективний транспортний засіб", - сказав він під час відвідування підприємств-виробників вертольотів "Вібстон Аеро" і "ЧеЗаРа", повідомляє прес-служба РНБО.

За словами О.Турчинова, молоді перспективні конструктори та інженери створюють легкі багатоцільові вертольоти, "які можуть використовуватися у прикордонних військах, у ДСНС для знаходження та локалізації надзвичайних ситуацій, для розвідки та виконання бойових завдань тактичного рівня у Збройних силах тощо".

Водночас секретар РНБО акцентував увагу на неготовності вітчизняної інфраструктури до широкого використання вертольотів як транспортних засобів, що "при бажанні можна швидко змінити".

Він зазначив, що багато країн ідуть шляхом активного розвитку вертолітної інфраструктури та спрощення використання повітря для приватних вертолітних перевезень, наголосивши на необхідності наслідувати їхній досвід.

"В Україні чимало проблем із будівництвом доріг, які вирішуються достатньо важко й повільно. Але небо в нас відповідає найкращим європейським стандартам без жодних інвестицій, і йому не потрібен ямковий ремонт, на якому можна вкрасти гроші. І тому легкі вертольоти можуть мати попит на внутрішньому ринку, причому ціна, яку пропонують українські виробники, на порядок нижча за закордонні аналоги. Вже сьогодні ці вертольоти "по кишені" середньому підприємству", - підсумував секретар РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА