13:16 03.08.2018

Начальнику ГУ ДФС у Вінницькій області повідомлено про підозру в створенні злочинної організації та несплаті податків

2 хв читати
Начальнику ГУ ДФС у Вінницькій області повідомлено про підозру в створенні злочинної організації та несплаті податків

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України повідомило про підозру в створенні злочинної організації, умисному ухиленні від сплати податків і зловживанні владою начальнику Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Вінницькій області.

Як повідомила в п'ятницю прес-служба Генпрокуратури, досудове розслідування встановило, що в 2014 році було створено злочинну організацію, до складу якої увійшли посадові особи органів ДФС, а також наближені до них засновники та службові особи суб'єктів господарської діяльності.

Учасники злочинної організації планували та координували свої дії, переслідуючи мотиви особистого збагачення. Зокрема, за рахунок здійснення підконтрольними суб'єктами господарської діяльності без відображення в бухгалтерському та податковому обліку фінансово-господарських операцій із закупівлі на території України товарів та подальшого їх експорту за заниженою вартістю та неповернення валютної виручки.

У результаті порушень податкового законодавства та законодавства в сфері здійснення зовнішньоекономічної діяльності завдано матеріальної шкоди в сумі понад 305 млн грн у вигляді несплати зазначеними суб'єктами господарської діяльності податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, військового збору, пені за порушення термінів розрахунків у іноземній валюті та штрафних санкцій за порушення касової дисципліни.

"Наразі повідомлено про підозру начальнику Головного управління ДФС у Вінницькій області у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 212 і ч. 2 ст. 364 КК України, зокрема в створенні злочинної організації з метою вчинення тяжких злочинів, в організації умисного ухилення від сплати податків, а також у зловживанні владою", - поінформувала прес-служба.

Крім того, повідомлено про підозру засновнику та керівнику низки підприємств у скоєнні умисного ухилення від сплати податків і в участі в злочинах, скоєних злочинною організацією (за ст. 212 і ч. 1 ст. 255 КК України).

Печерський районний суд Києва 2 серпня ухвалив рішення про взяття під варту засновника та керівника низки підприємств (з альтернативою застави в сумі 50 млн грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА