14:32 03.08.2018

Правоохоронці викрили групу наркодилерів, вилучивши піл час обшуків понад 75 тонн насіння опійного маку з домішками соломки

2 хв читати
Правоохоронці викрили групу наркодилерів, вилучивши піл час обшуків понад 75 тонн насіння опійного маку з домішками соломки

Прокуратура Донецької області спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції викрила та задокументувала факт збуту членами наркомафії насіння маку, придатного для виготовлення 4,5 тонн опію ацетильованого вартістю на "чорному ринку" понад 360 млн грн, і затримала 5 основних членів угруповання .

"Встановлено, що група наркодилерів налагодила постачання маку снотворного під виглядом харчового продукту і збувала його на території 6 областей України. Серед спільників наркоділків - співробітники поліції", - йдеться в оприлюдненому в п'ятницю повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

Слідчі прокуратури області за матеріалами ДВБ Нацполіції розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України в липні. Згідно з оперативною інформацією, група цивільних осіб і співробітників поліції на території Маріуполя, під виглядом маку для кондитерських виробів, займалася збутом насіння маку снотворного із залишками макової соломки, з якого в подальшому виготовляли ацетильований опій.

"Крім того, за даними слідства, викрита маріупольська злочинна група є частиною потужної групи, що діє на території Донецької, Запорізької, Львівської, Рівненської, Сумської та Черкаської областей. Окремі співробітники карного блоку поліції, користуючись службовим становищем, заради незаконного збагачення здійснювали прикриття злочинної групи", - йдеться в інформації.

Зібравши достатню доказову базу, правоохоронці здійснили понад 70 санкціонованих обшуків. П'ять основних фігурантів затримано.

"Вилучено понад 75 тонн насіння опійного маку з домішками макової соломки, грошові кошти в сумі 4 млн 844 тис. гривень, майже $99 тис., 475 євро, зброю і боєприпаси, автомобілі еліт-класу, на яких пересувалися наркоділки, оргтехніку, мобільні телефони, банківські карти та чорнові записи. Крім того, пакет із маковою соломкою виявлено і в одного з обвинувачених у злочинній діяльності співробітників поліції", - інформують в облпрокуратурі.

Затриманим цивільним наркоділкам оголошено підозру за ч.3 ст.307 КК України.

"Найближчим часом до відповідальності буде притягнуто й інших фігурантів кримінального провадження", - запевнили в наглядовому відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА