14:33 03.08.2018

Прикордонна служба України планує модернізацію наявних і закупівлю нових кораблів і катерів для морської охорони - Цигикал

2 хв читати
Прикордонна служба України планує модернізацію наявних і закупівлю нових кораблів і катерів для морської охорони - Цигикал

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал у рамках робочої поїздки до Литви ознайомився з напрацюваннями литовського відомства з охорони кордону та розповів про плани українського відомства.

Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, П.Цигикал зустрівся з командувачем Служби охорони державного кордону за Міністерства внутрішніх справ Литви Ренатасом Пожелом і детально ознайомився з системою охорони держкордону.

Глава українського прикордонного відомства звернув увагу на те, що Державна прикордонна служба вдосконалює систему контролю надводної обстановки та інтенсивно використовує морську охорону, яка налічує близько 70 кораблів і катерів різних проектів. За його словами, Державна програма розвитку передбачає реформування морської охорони відповідно до стандартів НАТО та Європейського Союзу.

"Із метою оновлення корабельно-катерного складу планується модернізація наявних, а також будівництво та закупівля нових проектів кораблів і катерів. Крім того, з травня поточного року ми розпочали комплексну реформу морської охорони та створили регіональне управління морської охорони", - наголосив він.

Сторони обговорили існуючі стратегії, націлені на боротьбу з контрабандною діяльністю, нелегальною міграцією та іншими видами транскордонних злочинів, особливо організованою злочинністю.

П.Цигикал констатував, що завдяки наявній співпраці з литовськими колегами покращився оперативний потенціал Держприкордонслужби України та впроваджено інтегровану систему управління безпекою кордонів поряд зі стандартами, моделями і кращими практиками країн-членів ЄС.

Він висловив упевненість, що високий рівень співпраці правоохоронних органів України та Литви з питань гарантування прикордонної безпеки і надалі розвиватиметься.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА