15:43 03.08.2018

У ВР розробляють законопроект щодо протимінної діяльності, який визначить прозорі правила використання коштів - Винник

2 хв читати
У ВР розробляють законопроект щодо протимінної діяльності, який визначить прозорі правила використання коштів - Винник

Комітет з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради за підтримки посольств США, Великої Британії та країн Європейського Союзу в Україні веде підготовку проекту закону щодо запровадження правових засад протимінної діяльності, повідомив народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", секретар комітету Іван Винник.

За словами І.Винника, метою розробки проекту закону про протимінну діяльності є впровадження на законодавчому рівні прозорих і конкурентних процедур використання коштів міжнародної фінансової допомоги, яка надається державі на проведення розмінування забруднених територій.

"Проектом закону буде визначено кілька видів розмінування: гуманітарне, оперативне і військове. Відповідним чином розмежовуватимуться повноваження органів державної влади, які здійснюватимуть розмінування та порядок фінансування цих робіт. Буде введено конкурентні та прозорі процедури за напрямками фінансування суб'єктів, зокрема в системі проведення гуманітарного розмінування на територіях, постраждалих від дій держави-агресора, а також забруднених небезпечними боєприпасами внаслідок пожеж на військових складах та арсеналах. Ці території чималі – наразі йдеться про десятки тисяч гектарів, які мають бути належним чином розміновані за рахунок коштів держав-донорів та коштів державного бюджету", - сказав нардеп.

За структурою проекту закону, яку І.Винник представив робочій групі, підрозділи Міністерства оборони здійснюватимуть заходи військового розмінування, оперативне розмінування здійснюватимуть підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій, гуманітарне розмінування адмініструватиметься центральними органами виконавчої влади, до яких залучатимуть підрозділи Міноборони, ДСНС або приватні структури на конкурентних засадах через відповідні тендерні процедури.

"Наступного тижня ми очікуємо пропозицій і зауважень до поданої концепції суб'єктів процесу. Якщо суттєвих зауважень не буде, то на базі запропонованої схеми ми перейдемо до написання текстової частини законопроекту, яка буде окремим предметом узгодження всіх зацікавлених сторін", - повідомив парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА