16:50 03.08.2018

Поліція відкрила провадження за статтею про розбещення неповнолітніх у дитячому будинку на Волині

2 хв читати
Поліція відкрила провадження за статтею про розбещення неповнолітніх у дитячому будинку на Волині

Слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області розпочали третє кримінальне провадження у справі про насильство над дітьми в притулку в райцентрі Рожища на Волині – щодо здійснення розпусних дій над вихованкою цього притулку.

"Сьогодні слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.156 (розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Інформація надійшла до міліції за результатами перевірки дитячого будинку уповноваженим Верховної Ради України з прав людини. Наразі проведено позаплановий медогляд і судово-медичний огляд дітей", - повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції України у Волинській області в п'ятницю.

2 серпня поліція відкрила два кримінальних провадження після отримання відомостей від уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової про насильство щодо дітей у притулку, розташованому в місті Рожищі (Волинська обл.). Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) і за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Раніше Л.Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, що під час моніторингового візиту до дитячого будинку в Рожищі (загалом там перебувають 33 дитини від 3 до 18 років) у 10 дітей було виявлено сліди побиття та крові на одязі. Крім того, троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

"Дітки розповіли, що сам директор і його брат, який працює черговим із режиму, їх б'ють та ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора торкався до їхніх різних частин тіла. Діти скаржилися виховательці, але та відмахнулася - сказала, що вони все вигадують", - розповіла омбудсмен.

Того само дня до притулку прибуло керівництво області та правоохоронці, здійснюються слідчі дії. Керівника установи відсторонили.

За інформацією Л.Денісової, постраждалих дітей доправляють до лікарні для огляду та фіксації тілесних ушкоджень. Решту залишать на місці та створять безпечне середовище, де цілодобово чергуватимуть співробітники Національної поліції та служби у справах дітей (попередньо три тижні).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА