16:56 03.08.2018

Поліція затримала підозрюваного в замаху на вбивство радниці мера Херсона Гандзюк

2 хв читати
Поліція затримала підозрюваного в замаху на вбивство радниці мера Херсона Гандзюк

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що співробітники Національної поліції затримали підозрюваного в замаху на вбивство виконуючої обов'язки управляючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

"Поліція затримала підозрюваного в замаху на вбивство Катерини Гандзюк. Проводяться невідкладні слідчі дії", - написав А.Аваков у своєму акаунті в Twitter у п'ятницю вдень.

Він також повідомив, що перший заступник глави Нацполіції України В'ячеслав Аброськін, "як керівник розслідування надасть інформацію найближчим часом".

Пізніше на сайті ГУ Нацполіції України в Херсонській області було опубліковано відеокоментар В.Аброськіна, який розповів, що за підсумками проведення комплексу оперативно-розшукових і слідчих дій правоохоронцям вдалося затримати особу, яку обґрунтовано підозрюють у скоєнні цього злочину.

"За фактом скоєного злочину стосовно Катерини Гандзюк одразу після скоєння злочину до Херсона було відряджено групу, до складу якої увійшли співробітник Головного слідчого управління та оперативники департаменту слідчих розслідувань. За результатом проведення комплексу оперативно-розшукових і слідчих дій ... встановлено і затримано особу, яка обґрунтовано підозрюється в скоєнні злочину щодо Гандзюк", - сказав він.

За словами В.Аброськіна, наразі проводяться невідкладні слідчі дії для збирання необхідної інформації, доказової бази причетності саме цієї людини до скоєння злочину.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міськради Е.Гандзюк.

Правоохоронці встановили, що приблизно о 08:30 жінка вийшла з під'їзду, водночас з кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках пляшку з рідиною. Невідомий вилив кислоту в обличчя жінки, після чого втік. Постраждалу з опіками доправили до лікарні.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували "як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень", а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю".

1 серпня К.Гандзюк літаком транспортували з Херсона до однієї з київських лікарень.

Поліція надала їй охорону в лікувальному закладі, в якому постраждала наразі перебуває.

В.Аброськін повідомив, що К.Гандзюк погодилася співпрацювати зі слідством, зокрема - надати відому їй інформацію, яка допоможе розкрити цей злочин.

Водночас вранці 3 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що розслідувати напад на К.Гандзюк буде Служба безпеки України.

У п'ятницю на своїй сторінці у Facebook він розповів, що провідав потерпілу. "Стан важкий. Але дух, як завжди, не зломлений", - зазначив Ю.Луценко. Генпрокурор наголосив, що Е.Гандзюк повідомила йому свої версії причин нападу на неї. "З урахуванням цього прийняв рішення передати слідство до центрального апарату СБУ", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА