11:21 04.08.2018

Поліція розслідує групове побиття школярки в Одесі

2 хв читати
Поліція розслідує групове побиття школярки в Одесі

Поліція розпочала розслідування за фактом побиття школярки групою учнів в Одесі, яке було зафіксовано на відео, що з'явилося в мережі ввечері 3 серпня і викликало великий резонанс у місті.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк, нині вирішується питання про кваліфікацію справи за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

Особистості школярів, які били однокласницю, вже встановлені.

"Окремо я особисто хотів би звернути увагу на належну оцінку з боку департаменту освіти якості виховання школярів навчальним закладом, це персональна відповідальність директора, класного керівника, на мою думку", – зазначив Р.Форостяк, наголосивши, що йдеться про учнів одного класу.

За інформацією відділу комунікації поліції Одеської області, під час моніторингу Інтернету правоохоронці виявили відео, на якому група неповнолітніх дівчат знущається над знайомою.

Встановлено, що це сталося 27 липня на території Малиновського району Одеси. Поліцейські встановили місце інциденту і всіх фігурантів.

"Учасники події – знайомі між собою підлітки 13-14 років, які свого часу навчалися в одній зі шкіл Малиновського району міста. Встановлено, що причиною конфлікту між дівчатами став хлопець, який раніше зустрічався з однією із нападниць, а згодом, розірвавши з дівчиною стосунки, почав залицятися до потерпілої. Спочатку дівчата з’ясовували стосунки словесно, а через кілька днів ображена дівчина, заручившись підтримкою подруг, влаштувала своїй конкурентці бійку", – розповіли в поліції.

Батьки усіх правопорушниць притягнуті до адміністративної відповідальності за  ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Враховуючи, що на відео вбачаються знаки кримінального правопорушення, відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У свою чергу, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відреагувала на цей інцидент.

"Постраждала отримує всю необхідну допомогу, психологічну також. Тримаю ситуацію на контролі, вкотре закликаю не бути байдужими і повідомляти про подібні випадки", – написала вона на своїй сторінці в "Фейсбуці" в суботу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА