16:25 04.08.2018

Кримчанин Костенко прибув до посольства України в Москві на ранок

2 хв читати
Кримчанин Костенко прибув до посольства України в Москві на ранок

Український активіст Олександр Костенко, який відбував покарання в колонії в Кіровській області (РФ) і вийшов у п'ятницю на свободу, разом з українськими консулами прибув до посольства України в Москві о п'ятій годині ранку.

"Після короткого відпочинку, як і планується, вирушають на Київ. Планується, що повернуться в Україну в понеділок-вівторок і не обійдеться без сюрпризів на кордоні", – написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у соцмережі Facebook в суботу.

Як повідомлялося, О.Костенка в лютому 2015 року викрали біля дверей його будинку в Криму і вивезли в невідомому напрямку. Пізніше його звинуватили в нападі на співробітника "Беркуту" під час Євромайдану в Києві, а також у незаконному зберіганні зброї. Його засудили до 4 років позбавлення волі. Відбував покарання у виправній колонії в м. Кірово-Чепецьк (Кіровська область, РФ).

Про те, що засуджений у РФ громадянин України О.Костенко вийшов на свободу і разом з українським консулом їде в Москву, посольству України повідомила близько полудня п'ятниці, 3 серпня, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. "Олександра Костенка... сьогодні звільнили... Зараз він вже під захистом української влади... Він під юрисдикцією нашої країни", – повідомила омбудсмен.

Пізніше президент України Петро Порошенко повідомив, що вже поспілкувався телефоном з О.Костенком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА