01:49 05.08.2018

Спека у Європі може побити 40-річний рекорд

2 хв читати
Спека у Європі може побити 40-річний рекорд

Температура повітря в деяких частинах Іспанії та Португалії може досягти в суботу рекордно високої позначки від 44 до 50 градусів вище нуля за Цельсієм, повідомляє в суботу канал "Скай ньюс" з посиланням на метеорологічну службу Іспанії.

Найбільш високі температури очікуються в центральній, південній та східній частинах Португалії, а також на півдні і в центральній частині Іспанії. За прогнозами синоптиків, температура на цих територіях перевищить позначку в 44 градуси. В інших частинах цих країн температура повітря буде зберігатися в межах 36-38 градусів тепла і вище.

Влада ряду португальських міст - Лісабона, Евори і інших - закликали городян не залишати будинки в зв'язку зі складними погодними умовами.

Понад 400 пожежних борються з лісовими пожежами в південній португальській провінції Алгарве, багатьох місцевих жителів евакуювали з охоплених вогнем районів.

Крім того, попередження про небезпеку в зв'язку з високими температурами діють майже по всій території Іспанії, особливо в південній частині, а також на територіях, що межують з Португалією.

Три людини вже стали жертвами складних погодних умов в Іспанії.

В Італії влада оголосила найвищий, червоний, рівень загрози в 12 містах, серед яких Мілан, Флоренція, Турин, Венеція, Верона, Генуя, Болонья. Він буде діяти до кінця вихідних.

Спека зберігається не тільки в південних європейських країнах. Так, на 15% зросла кількість ДТП в Бельгії через рекордно спекотної погоди. "Кількість ДТП зросла на 15% щодня під час спеки. І події серйозніші", - заявив представник агентства у справах дорожньої безпеки Бельгії.

У Франції через спеку зупинили чотири реактора АЕС, щоб уникнути підвищення температури води у водоймах.

Тим часом, у Відні поліцейським собакам, які в суботу будуть забезпечувати безпеку на турнірі з пляжного волейболу, видали спеціальні черевички. У поліції заявили, що, незважаючи на те, що температура повітря в суботу навряд чи перевищить 34 градуси, деякі поверхні може нагріватися під сонцем до 50 градусів.

У ФРН аграрії звернулися до уряду з проханням відшкодувати їм втрати, яких вони зазнали через рекордну спеку, повідомляє "Дойче велле".

У Нідерландах в цілях безпеки закрили кілька шосе.

Норвезькі власті закликали мотоциклістів і водіїв проявити підвищену увагу під час руху по тунелях, оскільки саме там намагаються сховатися від спеки олені.

Найспекотнішим за останні 250 років оголосили минулий липень в Швеції, де посуха і високі температури поширилися по всій території аж до Північного полярного кола.

Метеорологи Великобританії, де також тримаються високі температури повітря, вважають, що спека в найближчим часом не спаде. У деяких частинах Англії і Шотландії діють попередження про безпеку жовтого рівня, пише "Гардіан".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА