12:54 05.08.2018

Державний адвокат, якого суд сказав замінити, зустрівся з Януковичем

2 хв читати
Державний адвокат, якого суд сказав замінити, зустрівся з Януковичем

Безкоштовний державний адвокат Віктора Януковича Віктор Овсянніков, який 1 серпня тричі залишав останнє засідання Оболонського районного суду Києва у справі про державну зраду екс-президента України, 3 серпня зустрівся зі своїм підзахисним на території Російської Федерації.

"Ми погоджували з ним правову позицію, яка буде озвучена в суді 16 серпня. Підписали протокол проведення конфіденційної зустрічі. Правова позиція охороняється адвокатською таємницею, тому говорити про неї я не можу. Якщо за цей час будуть якісь зміни, може, я її заздалегідь і опублікую, якщо буде дозвіл і бажання клієнта", - розповів В.Овсянніков агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що наразі його довіреність на участь у процесі не анульовано, і він зобов'язаний бути присутнім 16 серпня на наступному засіданні суду, незважаючи на рішення суду призначити В.Януковичу нового адвоката з центру безоплатної вторинної правової допомоги.

"Про рішення суду 1 серпня мені поки що відомо лише зі ЗМІ, у суді мені про це не було оголошено", - наголосив В.Овсянніков.

Як повідомлялося, 1 серпня Оболонський суд ухвалив рішення замінити призначеного В.Януковичу 31 липня держадвоката В.Овсяннікова іншим адвокатом з київського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, і продовжити засідання у справі про держзраду екс-президента 16 серпня.

"Забезпечити безперервну участь призначеного захисника незалежно від подальшої участі в засіданнях адвокатів, обраних обвинуваченим. З урахуванням перерви в судовому засіданні запропонувати призначеному захиснику завчасно приступити до ознайомлення з матеріалами справи", - йдеться в ухвалі суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА