14:08 05.08.2018

У Тустані Львівської області проходить фестиваль української середньовічної культури

1 хв читати

XIII фестиваль української середньовічної культури "Ту Стань! 2018" проходить у вихідні в історико-культурному заповіднику Тустань Львівської області.

Біля залишків наскельного міста-фортеці ІХ-XVI століть з 3 по 5 серпня проходять різноманітні культурні заходи в рамках фестивалю. Для гостей проходять ремісничі майстер-класи з петриківського розпису, гончарства, виготовлення ювелірних виробів зі срібла. Програма фестивалю передбачає лицарський турнір, кінну програму, реконструкцію штурму фортеці, театралізовані постановки.

За словами засновника і директора фестивалю Василя Рожка, за перший і другий день заходу завітали до 5 тис. осіб.

На фестивалі побував голова Верховної Ради Андрій Парубій. "Ця ініціатива підтверджує, що Тустань стає культовим місцем не тільки для Львівської області, а й для всієї України. Я виховувався на цих схилах із 13 років, працював в археологічно-архітектурній експедиції. Близько 10 років працював тут, на цих схилах, коли ми відроджували дух середньовіччя", – сказав спікер журналістам.

"Неймовірно приємно, що сьогодні цей дух відроджується не лише невеликою групою ентузіастів, що сотні, навіть тисячі, людей сьогодні в середньовічних костюмах тут. Не тільки львів'яни – з Литви, Латвії, Казахстану величезна кількість гостей з інших країн приїжджають сюди, щоб відчути дух українського середньовіччя", – додав А.Парубій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА