15:24 05.08.2018

Директору харківської фірми, що ухилялася від сплати ПДВ на суму 18 млн грн, оголошено про підозру

2 хв читати
Директору харківської фірми, що ухилялася від сплати ПДВ на суму 18 млн грн, оголошено про підозру

Прокуратура оголосила про підозру 46-річному керівнику одного з товариств з обмеженою відповідальністю Харкова за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

"Встановлено, що упродовж 2015-2016 років товариство ухилилося від сплати майже 18 млн грн. податку на додану вартість", – повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За версією слідства, комунальні підприємства міста замовляли у товариства з обмеженою відповідальністю товари та послуги, а ТОВ, у свою чергу, укладало договори з фіктивними фірмами, які існували лише на папері і були створені для переведення коштів у готівку. За частину виведених коштів без сплати ПДВ купувалися необхідні товари. А на баланс комунальних підприємствах товар або послуга поверталися за повною вартістю.

Отже ТОВ збагачувалось за рахунок навмисного збільшення валових витрат і використання податкового кредиту з ПДВ. Різниця у вартості товарів і послуг на папері і в реальності осідала в кишенях зацікавлених осіб.

Як повідомило кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, йдеться про ТОВ "ВагоРев", яке, зокрема вигравало тендери КП "Харківський метрополітен" на ремонт і обслуговування вагонів.

Як повідомлялося, в рамках розслідування за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ст. 191 КК України) правоохоронці викрили низку суб'єктів господарювання міста, а створений ними т. зв. конвертаційний центр розкрадав бюджетні кошти комунальних підприємств міськради. Було проведено 16 обшуків (6 – в офісних приміщеннях ТОВ, 10 – за місцем проживання керівників підприємств).

За попередніми даними тіньовий обіг "конвертаційного центру" становив понад 200 млн грн. Зараз на розгляді судів перебувають три кримінальних провадження щодо учасників "конвертаційного центру" за фактом фіктивного підприємництва (ст. 28, 205 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА