11:40 06.08.2018

Підготовче засідання у справі Штепи перенесли на вересень

3 хв читати
Підготовче засідання у справі Штепи перенесли на вересень

Орджонікідзенський райсуд Харкова у понеділок знову не зміг продовжити підготовче засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у сепаратизмі.

"У зв'язку з відпусткою одного з адвокатів і заявою Штепи та інших адвокатів про неможливість продовжувати слухати справу без його присутності, суд прийняв рішення перенести засідання", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Харківської області.

Наступне засідання призначене на 24 вересня.

Як повідомлялося, 12 червня суд не зміг продовжити підготовче засідання через неявку обвинуваченої та її захисників.

6 березня 2018 року апеляційний суд Харківської області вирішив направити матеріали справи щодо Н.Штепи на розгляд до Орджонікідзенського райсуду міста. Розгляд справи щодо Н.Штепи із самого початку має розпочатися уп'яте.

1 червня 2018 року Колегія Орджонікідзенського райсуду Харкова у справі Н.Штепи задовольнила клопотання захисника екс-мера Слов'янська Олександра Тананакіна про відвід головуючої судді Вікторії Попової, члена колегії Олени Саркісян і запасного судді Олени Бугери.

У Жовтневому райсуді Харкова підготовче засідання у справі провести так і не вдалося через низку відводів і самовідводів членів колегії та головуючого.

5 червня була призначена нова колегія суддів.

Раніше, 11 січня 2018 року, дві колегії суддів Ленінського райсуду Харкова заявили про самовідвід, посилаючись на кримінальне провадження, що розслідується прокуратурою Харківської області за ч.3 ст.368, ч.2 ст.375 КК України за фактом отримання суддями цього суду неправомірної вигоди за винесення завідомо неправосудного судового рішення під час розгляду судового провадження у справі щодо Н.Штепи.

Н.Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року Колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Н.Штепи до апеляційного суду Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності. У мотивувальній частині постанови суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території Слов'янська (Донецька область), тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харькова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування термінів розгляду справи. ВССУ ухвалив постанову про розгляд справи стосовно Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 року було прийнято рішення про початок судового розгляду заново зі стадії підготовчого засідання в зв'язку зі зміною в складі колегії суддів. (Замість головуючого Дениса Чудовського, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції Гідності, був призначений Віктор Єжов. А суддю Марину Міндарьову (в зв'язку з тривалою хворобою) замінила Світлана Салайчук) В.Єжов був призначений суддею Червонозаводського райсуду Харкова у квітні 2015 р. До цього він працював у райсуді в Макіївці (Донецька обл.).

26 січня 2017 року на черговому засіданні Червонозаводського райсуду Харкова у справі щодо Н.Штепи держобвинувачення заявили відвід головуючого судді Віктора Єжова, оскільки їм стало відомо про кримінальне провадження щодо нього за ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи організації), зареєстрованої за матеріалами СБУ. Після отримання інформації про розпочате розслідування, В.Єжов заявив самовідвід.

Водночас колегія суддів задовольнила клопотання держобвинувачення про відвід В.Єжова та його самовідвід.

Захист заявив клопотання про визначення підсудності. Апеляційний суд Харківської області ухвалив постанову про розгляд справи щодо Н.Штепи до Комінтернівського райсуду міста.

У травні 2017 р. справу було перенаправлено до Ленінського райсуду Харкова і слухання розпочалися з самого початку учетверте.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА