13:09 06.08.2018

Шепелеву продовжено арешт ще на два місяці

2 хв читати
Шепелеву продовжено арешт ще на два місяці

Суд продовжив термін тримання під вартою ще на два місяці колишньому народному депутату Олександру Шепелеву, щодо якого розслідують низку кримінальних проваджень, зокрема про державну зраду.

"Термін тримання під вартою продовжено судом ще на два місяці", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко в понеділок.

За його словами, рішення суду щодо продовження запобіжного заходу винесено 5 серпня.

Як повідомлялося, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою О.Шепелева Печерський райсуд Києва продовжував неодноразово.

Колишнього народного депутата України (V і VI скликань) О.Шепелева затримали в березні 2015 року російські правоохоронці після того, як влітку 2014 року він втік із лікарні швидкої допомоги в Києві разом з охоронцем. Правоохоронні органи України оголосили екс-нардепа в міжнародний розшук.

Розшукуваного екс-депутата обвинувачували в Україні в розкраданні коштів Родовід Банку та замовленні кількох убивств, зокрема банкіра Сергія Кириченка в 2003 році та полковника МВС Романа Єрохіна в 2006-му, а також замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка в 2012 році.

21 березня 2015 року російський суд ухвалив постанову про екстрадицію О.Шепелева, але екс-нардеп увесь цей час залишався в РФ. Російська сторона відмовила Україні у видачі О.Шепелева.

У серпні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що стосовно О.Шепелева зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

8 лютого 2017 року працівники СБУ затримали О.Шепелева, при ньому виявлено "посвідчення", видане т. зв. Міністерством державної безпеки Донецької народної республіки на ім'я підполковника Боруха Миколи Володимировича.

9 лютого екс-нардепа доправили до Печерського райсуду Києва.

10 лютого Печерський районний суд обрав О.Шепелеву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Законність перетину О.Шепелева держкордону України перевіряють у рамках розслідування кримінального провадження, повідомили в СБУ 23 лютого.

Генпрокурор України Юрій Луценко заявляє про наявність документів, що підтверджують, що О.Шепелев був агентом ФСБ РФ.

О.Шепелев у попередніх скликаннях Верховної Ради був членом фракції "Блок Юлії Тимошенко" (2007-2010 рр.) і членом фракції Партії регіонів (2010 р.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА