15:55 06.08.2018

Суд заарештував підозрюваного в замаху на вбивство радника мера Херсона Гандзюк

2 хв читати
Суд заарештував підозрюваного в замаху на вбивство радника мера Херсона Гандзюк

Херсонський міський суд у понеділок обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному в замаху на вбивство в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

"Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" речник Генпрокуратури Андрій Лисенко в понеділок удень.

Засідання розпочалося об 11.00 у понеділок, однак було оголошено перерву до 13.00 через те, що не з'явився адвокат підозрюваного, і суд ухвалив рішення про призначення йому державного адвоката.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували її в "заподіяння тяжких тілесних ушкоджень", а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на "замах на вбивство з особливою жорстокістю".

Поліція надала постраждалій охорону в лікувальному закладі, в якому вона перебуває.

Перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що К.Гандзюк погодилася співпрацювати зі слідством, зокрема надати відому їй інформацію, яка допоможе розкрити цей злочин.

3 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що напад на К.Гандзюк розслідуватиме Служба безпеки України.

Того самого дня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що співробітники Національної поліції затримали підозрюваного в замаху на вбивство К.Гандзюк.

6 серпня член колегії МВС України, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що підозрюваним є "Новіков Микола Миколайович, 1978 року народження, уродженець міста Херсона, раніше судимий за ст. "крадіжка", раніше судимий за незаконне поводження зі зброєю, є членом одного зі злочинних угруповань Херсонщини". За його словами, мотивом злочину могла бути критика К.Гандзюк "на адресу чиновників і окремих осіб".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА