15:57 06.08.2018

У Костенка зламана рука, він потребує допомоги й дуже втомився - омбудсмен

2 хв читати
У Костенка зламана рука, він потребує допомоги й дуже втомився - омбудсмен

В українського активіста Олександра Костенка, який вийшов на волю 3 серпня із російської колонії, зламана рука, й він потребує допомоги, повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Щойно поговорила по телефону з Олександром Костенком. Він дуже втомлений, говорити йому важко. Каже, що в нього зламана рука й він потребує допомоги. Подякував за піклування", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок удень.

Український омбудсмен додала, що "він обов'язково пройде медичне обстеження і всю необхідну реабілітацію".

О.Костенка в лютому 2015 року викрали біля дверей його будинку в Криму та вивезли в невідомому напрямку. Пізніше його обвинуватили в нападі на співробітника "Беркута" під час Євромайдану в Києві, а також у незаконному зберіганні зброї. Його засудили до 4 років позбавлення волі. Відбував покарання у виправній колонії в м. Кірово-Чепецьку (Кіровська область, РФ).

Про те, що засуджений у РФ громадянин України О.Костенко вийшов на волю і разом з українським консулом їде до Москви, в посольство України, повідомила вдень 3 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Л.Денісова.

Пізніше президент України Петро Порошенко повідомив, що вже поспілкувався телефоном з О.Костенком.

6 серпня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що О.Костенко вже перетнув український кордон і ввечері очікується його прибуття до Києва.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА