17:56 06.08.2018

Геращенко вимагатиме від Парубія зняти з неї депутатську недоторканність на першому ж засіданні ВР

3 хв читати
Геращенко вимагатиме від Парубія зняти з неї депутатську недоторканність на першому ж засіданні ВР

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що підготувала на ім'я спікера парламенту Андрія Парубія вимогу поставити на найближчому пленарному засіданні ВР питання про зняття з неї депутатської недоторканності.

"Підготувала на спікера ВР Парубія вимогу на першому ж засіданні ВР зняти з мене на вимогу члена "Батьківщини" Сенченка депутатську недоторканість. Він, колишній заступник голови АП у 2014 році, який у драматичні дні 2014 року жодного дня не був у Криму й разом із Тимошенко за ці чотири роки жодного разу не був на Донбасі (де я була 80 разів, друзі, під обстрілами та російськими "градами"), вимагає зняти з мене недоторканність і судити. За мою позицію щодо Донбасу. Це прекрасно", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

При цьому вона наголосила, що вимагатиме голосування за зняття недоторканності в перший день роботи Верховної Ради. "І нехай спробують не зняти й не подати до суду!" - додала перший віце-спікер парламенту.

Пізніше на своїй сторінці в соцмережі Facebook І.Геращенко також закликала колег-депутатів із парламентської коаліції підтримати позбавлення її недоторканності, а дипломатів із США і країн-членів Європейського Союзу - звернути увагу на ситуацію.

"Звертаюся до всіх колег із коаліції... Я вимагатиму поставити питання про зняття з мене недоторканності першим у перший день вересневої сесії ВР. І прошу колег це підтримати", - написала вона.

Перший віце-спікер парламенту заявила, що хоче суду з "Батьківщиною" щодо ставлення до майбутнього Донбасу.

"Також я хочу звернути увагу посольств США, Франції, Німеччини, інших країн ЄС до цієї ситуації. За мою політичну позицію щодо Донбасу і Мінських угод, які, до речі, підтримує весь світ, члени "Батьківщини" пропонують мене судити. Що ж може бути після перемоги "Батьківщини?" - написала вона.

Іще через певний час І.Геращенко звернулася по допомогу зі своєї сторінки у Facebook до Генеральної прокуратури України з проханням заарештувати її "на вимогу "Батьківщини".

"Також звернулася до ГП з проханням мого арешту - на вимогу "Батьківщини". За мою політичну позицію щодо Донбасу. Нагадаю: Тимошенко за чотири роки на Донбасі жодного разу не була. А мене її соратники вимагають арештувати за позицію щодо статусу Донбасу. Як мило. Не регіоналів, не олігархів, а мене):", - додала перший віце-спікер парламенту.

Раніше в понеділок лідер громадської організації "Сила права", екс-нардеп від партії "Батьківщина" і член цієї партії Андрій Сенченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав, що "з Геращенко треба знімати недоторканність і відправляти на лаву підсудних" за її позицію про необхідність продовжити дію особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей. "Такі заклики є злочином", - висловив думку А.Сенченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА