08:15 07.08.2018

Прокуратура вимагає реального покарання для харківського оперуповноваженого, який заробляв за схемою "ваш син у поліції"

1 хв читати

Балаклійський відділ Лозівської місцевої прокуратури Харківської області оскаржив умовний вирок поліцейському оперуповноваженому, якого визнали винним у шахрайстві за схемою "ваш син у поліції".
"Прокуратура просить призначити поліцейському максимальний термін, передбачений КК України - 3 роки позбавлення волі", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.
Встановлено, що наприкінці 2014 року обвинувачуваний, діючи в групі з іншими людьми, отримав 10 тис. грн від 73-річної жительки Балаклійського району. Гроші за непритягнення онука до кримінальної відповідальності пенсіонерка переказала на банківську картку третьої особи - знайомого обвинувачуваного.
Щоб не видати себе, правоохоронець звернувся до свого приятеля. Розповівши, що нібито братові необхідно терміново перерахувати кошти, але в нього немає банківської картки, обвинувачуваний попросив приятеля дозволити скористатися його карткою. Той, нічого не підозрюючи, дав номер рахунка своєї банківської картки, а потім і саму картку, щоб правоохоронець міг зняти з неї гроші.
У липні цього року Балаклійський районний суд області засудив правоохоронця, обвинувачуваного за ч. 2 ст. 190 КК України, до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки. Але прокурори не погодилися з вироком і подали апеляцію з вимогою призначити реальне покарання оперуповноваженому.
На вимогу прокуратури поліцейського усунули з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА