10:08 07.08.2018

За минулу добу в Україні потонула 21 людина, зокрема п'ятеро дітей - ДСНС

2 хв читати
За минулу добу в Україні потонула 21 людина, зокрема п'ятеро дітей - ДСНС

21 людина загинула на водоймах України впродовж минулої доби, 6 серпня, повідомляється на офіційному сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

П'ятеро з потонулих - діти, при чому троє з них потонули в р. Горині в Рівненській області. "У селі Бродівське ... потонули дві сестрички 12 і 13 років. Про це рятувальникам стало відомо близько сьомої вечора. Тіло однієї з них підняли на поверхню місцеві жителі, а через кілька годин водолази знайшли і другу дівчинку. Цього самого дня води Горині забрали ще одне дитяче життя. В сусідньому селі Антонівка потонув хлопчик 2003 року народження", - йдеться в повідомленні.

У ставку між селами Улашанівка і Волиця Славутського району Хмельницької області водолази знайшли та витягнули з води тіло загиблого хлопчика 2005 р. н., який потонув під час купання без нагляду дорослих.

Три випадки утоплення зафіксовані також у Кіровоградській області. Ще по два - в місті Києві, Вінницькій і Полтавській областях.

Від початку року на водоймах країни вже потонули 808 людей, з них 84 дитини. При цьому врятовано 581 людину, зокрема 106 дітей, повідомляють у ДСНС.

"Рятувальники зазначають, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в необладнаних для цього місцях і купання в нетверезому стані. Щодо надзвичайних подій за участю дітей, то нещасні випадки відбуваються зазвичай через те, що дорослі залишають їх без нагляду біля місць із підвищеним рівнем небезпеки або ж дозволяють дітям старшого віку самостійно відвідувати водойми", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА