11:33 07.08.2018

На параді до Дня Незалежності в Києві покажуть нову зброю та військову техніку - Полторак

2 хв читати
На параді до Дня Незалежності в Києві покажуть нову зброю та військову техніку - Полторак

 Нові зразки озброєння і техніки, що надійшли на баланс української армії, а також іще проходять випробування, буде продемонстровано на військовому параді з нагоди Дня Незалежності України та 100-річчя відродження Української державності, який відбудеться 24 серпня, заявляє міністр оборони України Степан Полторак.

"Цього року у військовому параді візьмуть участь 4500 військовослужбовців, 250 одиниць військової техніки... Під час проходження механізованої колони буде продемонстровано нові зразки озброєння і техніки, які вже перебувають на озброєнні, і ті, які проходять державне випробування", - написав С.Полторак на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, загалом головною вулицею столиці пройдуть 24 парадні розрахунки, які представляють підрозділи Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки та інших формувань, що виконують завдання з охорони та оборони України.

Під час репетиції параду, який відбувся в Києві у вівторок, С.Полторак також повідомив, що Україна запросила на парад представників країн-партнерів. "Уже підтвердили участь 15 партнерів, більшість з яких - із країн-членів НАТО", - сказав міністр журналістам.

При цьому С.Полторак зазначив, що на параді також буде показано озброєння, що перебуває на стадії завершення розробок і випробувань.

На запитання про нові 150-мм артсистемах, міністр зазначив, що такі артилерійські системи стануть до ладу після завершення випробувальних артилерійських стрільб.

Міністр зазначив, що випробування вже відбуваються сьогодні, й висловив сподівання, що "все буде добре". Він також заявив, що прийме остаточне рішення щодо прийняття систем 10 серпня.

"Я думаю, що ви будете приємно здивовані тим, що побачите на параді", - резюмував С.Полторак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА