15:55 07.08.2018

Військова контррозвідка СБУ затримала в зоні ООС бойовика з батальйону "Привид"

1 хв читати

Поліцейські батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Херсон" і співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України наприкінці липня затримали в зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС) громадянина України, який входив до складу батальйону "Привид" на території Луганської області, непідконтрольній українській владі.

"Під час досудового розслідування військові контррозвідники СБУ встановили, що в 2014 році затриманий, піддавшись російській пропаганді, вступив до терористичної організації "ЛНР", а саме - до батальйону "Привид", яким керував терорист Мозговий. З отриманою від бойовиків зброєю 39-річний уродженець Сєвєродонецька ніс службу на захопленій терористами території "Лисичанського склозаводу "Пролетар", - йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру ООС у Facebook у вівторок.

Не отримавши обіцяної матеріальної винагороди, бойовик покинув "службу" та переховувався у родичів у Луганській області, на території, підконтрольній українській владі.

31 липня поточного року слідчі Лисичанського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області оголосили затриманому про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Він свою провину визнав. Матеріали справи направлено до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА