15:57 07.08.2018

Порошенко доручив розробити законопроект про зміну привітання військових на "Слава Україні!" і "Героям слава!"

2 хв читати
Порошенко доручив розробити законопроект про зміну привітання військових на "Слава Україні!" і "Героям слава!"

Міністерство оборони України за дорученням президента Петра Порошенка розробило законопроект про зміну привітання військових із "Здрастуйте, товариші!" та "Бажаємо (бажаю) здоров'я!" на "Слава Україні!" та "Героям слава!", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі оборонного відомства.

"Було таке доручення глави держави, і відповідний проект закону вже готовий. Вносити його до Верховної Ради буде президент Петро Порошенко", - повідомили агентству в прес-службі у вівторок.

Раніше міністр оборони Степан Полторак пояснив, що президент доручив підготувати зміни до законодавства щодо військового статуту та висловив сподівання, що парламентарії розглянуть зміни в рамках роботи нової сесії, яка розпочнеться у вересні.

За словами С.Полторака, вітання "Слава Україні!" та "Героям слава!" використовуватимуть під час параду до Дня Незалежності в Києві 24 серпня.

Як повідомлялося, в парламенті 5 лютого 2018 року було зареєстровано законопроект №7549 "Про внесення змін до деяких законів України з питань проходження військової служби", який подав Кабінет Міністрів України.

"Особа, яка вручила бойовий прапор, вітає особовий склад військової частини з одержанням бойового прапора словами "Слава Україні!". Особовий склад військової частини на привітання відповідає "Героям слава!". Після цього командир військової частини виступає із словом у відповідь", - пропонуються, зокрема, такі зміни.

Крім того, запропоновано закріпити, що на вітання начальника або старшого за військовим званням "Слава Україні!" усі військовослужбовці, які перебувають у строю або поза строєм, відповідають: "Героям слава!". Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, на його слова "Слава Україні!" військовослужбовці також відповідають: "Героям слава!". Отже, передбачено, що замість вітання "Здрастуйте, товариші!" і відповіді "Бажаємо (бажаю) здоров'я!" звучатимуть фрази "Слава Україні!" - "Героям слава!".

Парламент ще не розглядав цей законопроект.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА